Verovatno će biti i govora o Númenoru – ostrvu koje su u drugom razdoblju zauzeli vilenjaci i postali veliki moreplovci. Napredovali su sve dok Sauron nije ponudio vilenjacima da se udruže sa njima i da zajedno poraze bogove. Za uzvrat bi vilenjaci dobili večni život.

Kao kaznu za to, bogovi su do tada ravnu Zemlju pretvorili u globus, što je uticalo na pomeranje vode i tla, te su se stanovnici ostrva Númenor podavili. Osim Saurona. Oni koji su preživeli su plovili sve do Srednje zemlje i Gondora, mesto odakle će jednog dana vladati Aragorn.

U seriji će se pojaviti sledeći likovi koji su nam već poznati: Sauron, Elrond i Galadriel. Oni su jedini postojali u drugom razdoblju, a da su doživeli i treći. Ranije se pričalo da će serija biti o Aragornovom detinjstvu, ali to nije istina. Drugo razdoblje je bilo hiljadama godina pre njegovog rođenja.

Ono što će vas oduševiti jeste da će i Peter Jackson – režiser trilogije LOTR učestvovati u snimanju serije. Prema ugovoru Amazon se obavezao da snimi bar pet sezona serije, a ugovor za drugu sezonu je potpisan još pre snimanja prve.

I na kraju, kada ćemo moći da gledamo prvu epizodu prve sezone? Zvanično je objavljeno da je datum puštanja prve sezone 2. septembar 2022. godine, kada će moći da se gleda na Amazon Prime streaming servisu.

Naslovna fotografija: instagram.com/thelordofnumenor

Jovana Petković

Comments