Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Još samo nekoliko dana ostalo je do jubilarnog, petog po redu, regionalnog foruma komunikacionih lidera – IZAZOV 2019, koji će biti održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom “Istina ili izazov”. Glavna tema ovogodišnjeg foruma biće transparentno i odgovorno poslovanje, o čemu će govoriti predstavnici najvećih domaćih agencija i kompanija.

Stavove o tome šta će biti glavni izazovi struke u 2019. godini istakli su komunikacijski stručnjaci iz agencija koje posluju u Srbiji.

Brzina prilagođavanja struke digitalnoj eri i dalje će biti neujednačena i to vidimo kao najveći izazov za agencije koje nisu krenule na put transformacije. To je istovremeno i izazov za tržište, budući da neće moći ujednačeno da krene napred”, rekla je Jasna Dugalić, Deputy Managing Director, DIRECT MEDIA United Solutions.

Pronaći prave ljude za određene zadatke – to je uvek izazov”, rekla je Jelena Mikić, Head of Development, Represent System.

“Izazov za sve nas je da širimo vidike, dalje se edukujemo i ne odustajemo na prvoj prepreci i od sadašnjih i od novih poslova”, navela je Marina Grihović, direktorka agencija Headline i Dkit.

“Izazov za sve nas koji poslujemo na tržištu ostaje – kako naći najbolju meru između investicija u inovacije i posvećenosti modelima koji u ovom trenutku funkcionišu”, kazala je Nataša Filipović, Managing Director agencije Ovation BBDO.

Bolan izazov za agencije biće borba za marginu. Posebno kod nas u Srbiji jer vrlo često uključuje borbu sa dump-ovanim cenama konkurencije, a ne borbu kvalitetom i jedinstvenim pristupom agencije. U toj borbi ćemo, na žalost, svi morati da nađemo neki pametan ugao kako bismo sačuvali kvalitet proizvoda i ujedno nastavili normalno funkcionisanje u poslovanju”, objasnio je Relja Jović, Chief Digital Officer, I&F Grupa.

“Mislim da će ključni izazov struke biti ne izgubiti entuzijazam, kao i ponovno uspostavljanje poverenja u odnosu između agencije i klijenta”, rekao je Rade Marković, Executive Director agencije Reprodukcija.

vizual Izazov 2019 1 #izazov2019: Neujednačena brzina prilagođavanja struke digitalnoj eri!

Pored transparentnog i odgovornog poslovanja, teme foruma biće i migracija oglašavanja; šta su pored profita drugi motivi zajedničkog nastupa agencija i kompanija na tržištu; merenje efikasnosti kampanja; šta je dovelo do usitnjavanja tržišta i kako će se to odraziti na struku, ali i zašto je ulaganje u lojalnost potrošača zapravo ulaganje u razvoj brenda. Na forumu će se, takođe, govoriti i o etici u poslovanju, kao i zašto bi transparentnost pitch procesa svima donelo benefite.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica, a biće organizovan i teambuilding za učesnike. U okviru radionica, svoje studije slučaja predstaviće, između ostalih, i kompanije Lidl Srbija, Atlantic Grupa – Grand kafa, Knjaz Miloš, Banca Intesa, Belgrade Waterfront, Loreal Adria-Balkan, Apatinska pivara i Vip Mobile.

Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2019 biće predstavljeno i stanje na medijskom i marketinškom tržištu u šest država regiona, kao i najnovije istraživanje stanja struke, koje su zajedno pokrenuli Marketing mreža i istraživačka agencija Smart+ Research.

Forum IZAZOV 2019 podržale su agencije Ovation BBDO, Headline, Degordian, Direct Media United Solutions, DPC Group, Smart+ Research, Reprodukcija, Info Media Group, Propix, Chameleon, Digital Element, mBrainTrain, 365ads, kao i kompanije Vip Mobile, Bambi, Marbo Product, Zlatiborac, Apatinska pivara, Grand kafa, UniCredit Banka i Knjaz Miloš. Zlatni sponzor ovogodišnjeg foruma je I&F McCann Grupa.  

Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

Editors choice