Još samo nekoliko dana ostalo je do jubilarnog, petog po redu, regionalnog foruma komunikacionih lidera – IZAZOV 2019, koji će biti održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom “Istina ili izazov”. Glavna tema ovogodišnjeg foruma biće transparentno i odgovorno poslovanje, o čemu će govoriti predstavnici najvećih domaćih agencija i kompanija.

Stavove o tome šta će biti glavni izazovi struke u 2019. godini istakli su komunikacijski stručnjaci iz agencija koje posluju u Srbiji.

Brzina prilagođavanja struke digitalnoj eri i dalje će biti neujednačena i to vidimo kao najveći izazov za agencije koje nisu krenule na put transformacije. To je istovremeno i izazov za tržište, budući da neće moći ujednačeno da krene napred”, rekla je Jasna Dugalić, Deputy Managing Director, DIRECT MEDIA United Solutions.

Pronaći prave ljude za određene zadatke – to je uvek izazov”, rekla je Jelena Mikić, Head of Development, Represent System.

“Izazov za sve nas je da širimo vidike, dalje se edukujemo i ne odustajemo na prvoj prepreci i od sadašnjih i od novih poslova”, navela je Marina Grihović, direktorka agencija Headline i Dkit.

“Izazov za sve nas koji poslujemo na tržištu ostaje – kako naći najbolju meru između investicija u inovacije i posvećenosti modelima koji u ovom trenutku funkcionišu”, kazala je Nataša Filipović, Managing Director agencije Ovation BBDO.

Bolan izazov za agencije biće borba za marginu. Posebno kod nas u Srbiji jer vrlo često uključuje borbu sa dump-ovanim cenama konkurencije, a ne borbu kvalitetom i jedinstvenim pristupom agencije. U toj borbi ćemo, na žalost, svi morati da nađemo neki pametan ugao kako bismo sačuvali kvalitet proizvoda i ujedno nastavili normalno funkcionisanje u poslovanju”, objasnio je Relja Jović, Chief Digital Officer, I&F Grupa.

“Mislim da će ključni izazov struke biti ne izgubiti entuzijazam, kao i ponovno uspostavljanje poverenja u odnosu između agencije i klijenta”, rekao je Rade Marković, Executive Director agencije Reprodukcija.

vizual Izazov 2019 1 #izazov2019: Neujednačena brzina prilagođavanja struke digitalnoj eri!

Pored transparentnog i odgovornog poslovanja, teme foruma biće i migracija oglašavanja; šta su pored profita drugi motivi zajedničkog nastupa agencija i kompanija na tržištu; merenje efikasnosti kampanja; šta je dovelo do usitnjavanja tržišta i kako će se to odraziti na struku, ali i zašto je ulaganje u lojalnost potrošača zapravo ulaganje u razvoj brenda. Na forumu će se, takođe, govoriti i o etici u poslovanju, kao i zašto bi transparentnost pitch procesa svima donelo benefite.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica, a biće organizovan i teambuilding za učesnike. U okviru radionica, svoje studije slučaja predstaviće, između ostalih, i kompanije Lidl Srbija, Atlantic Grupa – Grand kafa, Knjaz Miloš, Banca Intesa, Belgrade Waterfront, Loreal Adria-Balkan, Apatinska pivara i Vip Mobile.

Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2019 biće predstavljeno i stanje na medijskom i marketinškom tržištu u šest država regiona, kao i najnovije istraživanje stanja struke, koje su zajedno pokrenuli Marketing mreža i istraživačka agencija Smart+ Research.

Forum IZAZOV 2019 podržale su agencije Ovation BBDO, Headline, Degordian, Direct Media United Solutions, DPC Group, Smart+ Research, Reprodukcija, Info Media Group, Propix, Chameleon, Digital Element, mBrainTrain, 365ads, kao i kompanije Vip Mobile, Bambi, Marbo Product, Zlatiborac, Apatinska pivara, Grand kafa, UniCredit Banka i Knjaz Miloš. Zlatni sponzor ovogodišnjeg foruma je I&F McCann Grupa.  

Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

Comments