Vaš partner nije nekomunikativna osoba, nije sociopata, nije naročito zatvoren, niti je teška osoba. Samo voli da ima izbor i da može da odbije ili prihvati društvene situacije u kojima želi ili ne želi da učestvuje. Verovatno se sasvim dobro oseća kad je sam, ali to ne znači da treba automatski da ga isključite iz svojih društvenih aktivnosti. Ne znači da će svaki put odbiti da učestvuje, samo zato što uglavnom odbija. Ne znači ni da vi treba da prihvatite svaki njegov poziv i plan, samo zato što se to dešava tako retko. On ima neki svoj ritam, koji ne možete da predvidite, jer ne može ni on.

Kad ga zovete da se pridruži, on želi da zna ko sve čini to društvo

Možda smatrate da se ukazala prilika da upoznate sa svojim društvom, koje se okupilo bez nekog planiranja, pa ga zovete da vam se priljuči, jer ste ionako planirali da se uskoro vidite i znate da nema neki raspored, koji ne može da reorganizuje. A on vas obavezno pita ko će sve biti prisutan. Možda neće odbiti, ali želi da pogodi da li će se tu osećati pretežno prijatno, ili pretežno neprijatno. Nije dovoljno to što ste vi tu i zovete ga, bilo bi dobro da je prisutna bar još jedna osoba koju zna i koja mu je prijatna, ili o kojoj ste mu pričali, pa je stekao pozitivan utisak.

ljubav 2 Izazovi zabavljanja sa društveno SELEKTIVNOM osobom (1. deo)

Nije problem ako vi ne možete da se pridružite njemu

Njemu ne treba društvo, da bi otišao u bioskop, ili na kafu, ili klopu. Zove vas da to podeli sa vama, ali ako vi ne možete da mu se pridružite, nećete mu pokvariti planove. Otići će sam i sasvim će se dobro osećati. Možda će čak biti zadovoljan što ima dodatno vreme koje može sam da provede. Vaša sujeta to možda oseća kao ubod, ali zapravo, to je olakšanje. On vas ne uslovljava i ne opterećuje osećanjem krivice zbog vaših obaveza i vremena koje ne možete da mu posvetite.

Comments