Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/3

Svi smo mi negde trenutno ili smo bili veliki ljubitelji Eurosonga, kao jednog od najvećih muzičkih takmičenja koje okuplja zemlje Evrope, a sada vidimo i da izlazi van tih granica, pa se zemljama koje se takmiče priključila sada i Australija. Međutim, ono šta se da primetiti, a kao neko ko je pre mnogo pratio sva dešavanja u vezi sa Evrovizijom, od onih tokom biranja pesama koje će predstavljati razne zemlje, pa sve do samog finala, stičem utisak da je negde izgubilo kvalitet koji je nekada imalo, a koji je uticao da se ljudi neverovatno zabavljaju gledajući i slušajući pesme koje su postajale brzo hitovi. Koliko smo samo skakali, veselili se čak i uz pesme koje prvi put čujemo, sa koliko smo svi entuzijazma i uzbuđenja čekali svake godine da vidimo ko će novi odneti pobedu, a sada je sve to nekako splaslo, da li zbog kvaliteta pesama, izvođača ili nečega drugog, ostaviću vam da sami odlučite za sebe. Ali, da se malo “ohladimo” od toga što se ove godine ne nalazimo u finalu, prisetimo se najrazličitijih hitova sa ovog takmičenja, a koje su sigurno i vas, a mene uvek, i dan danas pomerale i davale ritam za igru!

Pred svoj raspad, Jugoslavija je odnela pobedu i to pesmom Rock me, koja je i danas veoma slušana. Poslušajte kako Riva “roka”.

Jedna od pesama koja je možda i najviše opstala nakon svog izvođenja i koja mene, a i ljude u okolini u trenutku pokrene i učini da svi u ritmu igramo, jeste Bandido. Setimo se zajedno Evrovizije 1990. godine i nastupa Azucar Moreno.

Poslednja održana Jugovizija bila je 1991. godine, i na njoj je pobedu odnela Bebi Dol koja nas je predstavljala na Evroviziji. Kada se okrenemo unazad, to je jedna od retkih pesama koja je ostavila veliki trag i koja se i danas, posle više od dve decenije i te kako sluša.

Umalo da je zaboravim, vratimo se u 1990. godinu i natup legndarne Tajči sa pesmom Hajde da ludujemo ove noći.

Editors choice