Nju ne smem nikako da preskočim, Ruslana i Wild dances, koja je odnela pobedu za svoju Ukrajinu 2004. godine, sećamo je se dobro zbog pesme, “lude” energije, neverovatne pesme, kao i zbog toga što je Željka Joksimovića ostavila kao vice pobednika sa pesmom Lane moje.

Iako je stavljam na ovu listu, neći reći da je najbolja ili najlepša, ali ću je svakako izdvojiti kao najzanimljiviju. Godinu koju je obeležila pobeda naše Marije Šerifović, obeležila je i bar za mene Verka Serdučka svojom pesmom i fabuloznim nastupom zbog kojeg se mnogi i danas smeju iskreno, do suza.

Ko bi mogao da zaboravi trenutak kada je beogradsku evrovizijsku scenu “zapalila” jermenska predstavnica Sirušo pesmom Qele, Qele.

Sad smo već u bliskoj prošlosti i sve pesme su manje – više poznate. 2012. godinu između ostalog, pamtim po energičnoj Elefteriji i pesmi Aphrodisiac, je l’ se nje seća još neko? Sigurno da da!

I znate šta, ovde ću stati. Ovom energičnom pesmom želim da završim listu nekih odličnih pesama, možda ne prezahtevnih pevački i neverovatno kvalitetnih, ali pravih evrovizijskih. Ne želim da preturam po nekoliko poslednjih godina Evrovizije, jer sve manje liči na ono šta bi trebalo da predstavlja, pa zato uz ovih nekoliko pesama nastavljam veselo da skakućem i pevam, vikend je, uvek rezervisan za uživanje, što bismo se maltretirali bilo čim drugim?!

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.tumblir.com

Slobodan Veličanin

Comments