Grudi iliti sise potiču od latinske reči mamma. One su žlezde karakteristične za ženski pol. Po sisama je nazvan čitav jedan rod – sisari, i u njega spadamo i mi!

Naša veza sa grudima se stvara onog trenutka kada nas majka rodi. Prvo što osetimo jeste majčin zagrljaj, a nakon toga bradavicu koja nas doji. Dojke moramo poštovati, jer one su nam život pružile.

U pubertetu, a i kasnije, mnoge devojke muče muku i srame se, jer misle da su im grudi premale. Tako često idu pogrbljene, guraju čarape, nose grudnjake sa sto kila sunđera i vode ljubav bez skidanja gornjeg dela. Suludo! Funkcija grudi je ista, bez obzira da li su:

(o)(o) – savršene

( + )( + ) – silikonjare

(*)(*) – živahne

(@)(@) – sa velikim bradavicama

oo – male

{ O }{ O } – petice

(oYo) – wonder bra sise

( ^ )( ^ )  – naježene

(o)(O) – nejednake

(Q)(Q) – pirsingovane sise

(p)(p) – sise sa ukrasnim lančićima

\o/\o/ – bakine sise

( – )( – ) – sise pritisnute uz vrata tuša

|o||o|  – robotske sise

naslovna jbv Ja baš volim svoje male grudi

Tokom maženja ili odnosa, male grudi su superosetljive, i partner ima dva saveznika pri pružanju orgazmičkog zadovoljstva svojoj partnerki

Ponavljam: one daju život, hrane nas od trenutka kada nas majka uzme u naručje. Nema razloga da nas bude sramota što su male. Muškarci vole grudi, vole sve vrste grudi generalno. Svaka veličina i oblik ima svoje mane i vrline.

Da se razumemo, ja nemam pravoslavne grudi koje stanu u tri prsta, ali isto tako nemam ni Pamela Anderson fazon. Omanje jesu, ali ih se ne stidim, a evo i zašto:

1. Zato što su slatke. Jednostavno jesu!

2. Zato što su čvrste. One su male, i samim tim i čvrste. Uvek mogu da obučem haljinu ili majicu sa dubokim dekolteom i da ne razmišljam da li će ispasti i kakav brus će mi trebati!

3. Zato što mogu izbeći da izgledam droljasto u muškim očima. Lepo je kada muškarac primeti prvo tvoje oči. Efekat velikih grudi jeste super, i pomaže na primer da dobijete posao. Ali kada vas lik startuje, definitivno ćete se iznervirati ako ne odvaja oči sa vašeg poprsja. Druga stvar, uvek leti mogu proći ulicom, a da me radnici sa okolnih gradilišta ne smaraju svojim zvižducima.

4. Izgledaću elegantno. Male grudi, fina košulja, recept ka eleganciji. Bez pucanja dugmića i iznenađenja. Gde ću lepše!

5. Mogu da šetam bez brusa! Leto je, 40 stepeni i više, jedva nosite dušu, a kamoli brus. Plus vaš dečko će odlepiti kada vas vidi tako seksi, slobodnu i pristupačnu. Nema žuljanja, nema nerviranja. A u slučaju žurbe mogu potrčati, a da se ne sapletem o njih!

6. Mogu da nosim haljine i majice bez bretela. Nosite slatku haljinicu bez bretela i mislite: O, Bože, zašto moram da stavljam ružne, plastične, providne bretele? Manje grudi – manje težine, dakle bez problema mogu da nosim top bez brige da li će mi spasti. Mali trik: ne kupujte stvari veće veličine da ne završite golih grudi – mada i tada ćete biti seksi!

7. Mogu da idem na jogu, plivanje, trčanje, vožnju bajsa, ples, a da mi ne smetaju! Obučem mali, slatki brus u vidu sportskog topa i spremna sam za bilo kakvu akciju. Rasterećeno mogu da se posvetim aktivnostima – one nisu u centru pažnje!

8. One ne vise! Ne vise sada, neće visiti ni nakon što budem dojila troje dece, niti kad budem bakuta. Žensko telo menja se sa godinama, tako grudi koje su inače od masti polako počinju da idu ka dole, i to je neizbežno. Raduje me činjenica da će mi makar jedan deo tela biti poslušan kada ostarim.

9. Nisu išarane strijama! Koža pri širenju puca, i sad: imaš velike grudi i njima se dičiš, ali kada se skineš one su pune strija – muškarci to ne vide kao seksi momenat! Mi sa malim grudima smo lišene tog problema.

10. One su pune iznenađenja! Da li ste znali da su male grudi osetljivije na dodir? Da, tokom maženja ili odnosa, one su superosetljive, i partner ima dva saveznika pri pružanju orgazmičkog zadovoljstva svojoj partnerki. Nije li to prezgodno?

Devojke, dala sam vam dovoljno razloga da ih zavolite i da se ne stidite, moliću lepo – isprsite se!


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Comments