Sećate se najranijih trenutaka iz mladosti kada su nas vršnjaci nazivali gubitnicima kada nešto ne možemo da uradimo kako valja. Sada kada smo odrasli dešava se slična situacija, samo retko ko konkretno, bez oklevanja, u lice kaže: “Vidi kakav si luzer”.

Ovo ne mora da znači da ste potpuni gubitnik što se svih životnih sfera tiče, već se odnosi isključivo i samo na dati trenutak.

Ova negativna ascojacija, zamerka i nemarna reč može negativno uticati na vas i stvoriti vam ružne misli koje mogu biti praćene teškom depresijom.

Cenite svoj rad, fokusirajte se na važne stvari i ne dozvolite da nikome, ali baš nikome da nipodištava vaš učinak.

Da ne biste bili gubitnik ili se osećali tako, mi vam nudimo nekoliko saveta kojih se treba pridržavati danonoćno.

Zašto ikada odustati?

Odustajanje je najgore nešto što vas može zadesiti, a skeptičnost je još jedna negativnost koja prati taj tužan proces. Razmislite o razlozima koji treba da vas drže jakim i hrabrim i nikako ne dozvolite da bilo šta poljulja vaše samopouzdanje.

1 71 Ja nisam luzer: Kad gubiš bar gubi sa stilom

Ništa nije važnije od vas samih i zdravlja

Koliko god da je važan poslovni poduhvat nije vredan nerviranja. Stres je nešto što šteti vašem zdravlju i nije preporučljivo da zbog nedostatka vremena ili preteških obaveza kvarite sebi dan.

Jeste teško, naporno i dosadno, ali tu je novi dan i ne zaboravite da je jutro uvek pametnije od noći.

Fokusirajte se na kvalitet, ne i kvantitet

Zaista je kvalitet važniji od kvantiteta i jašta je bolje uraditi manje i bolje nego jurcati da sve bude završeno, ali naopako.

Stvari od suštinskog značaja stavljaju se na prvo mesto, a one malo manje važne dole na lestvici prioriteta.

2 7 Ja nisam luzer: Kad gubiš bar gubi sa stilom

Smeh, lek za sve

Veoma važna stavka kada ste umorni, neispavani i nezadovoljni jeste zadržati osmeh na licu. Znam da je teško, skoro pa nemoguće, ali je to stavka na osnovu koje se prepoznaju pobednici. Mi volimo, veličamo i spominjemo pobednike.
Podrudite se da budete jedan od njih, pa čak i kad gubite, gubite sa stilom.


Violeta Stojanović

Comments