Ovo je moja poslednja revija napisao je dizajner Simon Porte Jacquemus na svom Instagram storyju, što nas je potpuno šokiralo na prvi pogled. Verujemo da su nakon čitanja ove vesti nasledili uzdasi iz čitave modne industrije, kao i fanova i influensera, samo kako bi svi shvatili da su bili prevareni.

Da, Jacquemus je odlučio da prevari sve svoje fanove, tako što je nakon toga, u sledećem slajdu, napisao za ovu godinu. Srećom, ovo nije poslednja Jacquemusova revija, a nadamo se da neće ponovo na ovaj način da se igra sa našim srcima. Ipak, drago nam je što kraj pariske Nedelje mode nije označio i privremenu pauzu do sledeće godine, jer smo veoma uzbuđeni zbog nove “Le Raphia” revije.

Evo šta je Jacquemus pripremio u svojoj novoj kolekciji

Želeli smo da se malo zabavimo sa našim brendom, izjavio je dizajner. Dakle, 12. decembra 2022. godine, verovatno najekstremnijeg kasnog datuma kada je bilo koja modna revija ikada održana u Parizu, predstavljena je nova kolekcija. Revija Jacquemusa za proleće/leto 2023. održana je u Le Buržeu, nedaleko od Pariza, u Francuskoj. Nazvana „Le Raphia“, kolekcija predstavlja niz delikatnih muških i ženskih stajlinga, od kojih je svaki bio naglašen temom prirodnih vlakana od rafije.

Kao i kod većine Jacquemusovih kolekcija, fokus na umeću i zanatskim detaljima bio je neosporan. Tako i sa kolekcijom za proleće/leto 2023, dizajner spaja prirodne materijale sa živim bojama i poetskim siluetama. Ručno izvezena od strane Maison Lesage, rafija je pretvorena u odeću nalik tkanini, razvijena u jakne krojene po meri i dodata u vidu detalja na farmerkama, cipelama i aksesoarima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HYLENTINO (@hylentino)

Pročitajte i ovo: WNB Latest: Bottega Veneta pretprolećna kolekcija za 2023.

Isto tako, nova kolekcija je sadržala šljokičavu trikotažu, zanatski obrađene perle i mrežastu odeću sa resicama, neprestano suprotstavljajući razigrane detalje sa tradicionalnim zanatima. Revija je, takođe, prikazala niz odeće za plažu, koja se bez napora transformiše iz dnevne u noćnu kroz vezene haljine, muške majice bez rukava i teksas komade.

Posebno su se istakle farmerke sa srebrnim premazom, koje su na pisti izgledale izuzetno, zajedno sa oversized šalovima i čizmama. Konačno, revija „Le Raphia“ je, takođe, obeležila debi Jacquemusove nove torbe, Le Bisou, tanke i zakrivljene siluete koja se može nositi na ramenu ili u ruci.

Gošća koja je privukla najviše pažnje bila je Pamela Anderson, koja se pojavila u Jacquemus kombinaciji od glave do pete, noseći upečatljivi beli šešir. Izgled 55-ogodišnje glumice i filantropkinje okretao je glave, ne samo zahvaljujući ovom šeširu, već i beloj haljini sa halter-vratom, koja je na struku imala sitne rese krem boje. Rese su, inače, bile tema svih lookova predstavljenih na reviji, dok je pravo seno padalo sa plafona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue Netherlands (@nlvogue)

Pročitajte i ovo: Upoznajte novi talas mladih korejskih modnih dizajnera

Naslovna fotografija: instagram.com/maniere__magazine

Nenad Grubanoski

Comments