Legendarna muzička zvezda, Janet Jackson, konačno predstavlja svoju priču – iz ličnog ugla. Na svom zvaničnom Twitter profilu, pop pevačica je objavila prvi tizer trejler svog predstojećeg Lifetime i A&E dokumentarnog filma Janet. U videu se pojavljuje nekoliko ključnih figura iz Janetinog života, među kojima su njen brat Tito Jackson, i prijatelji i kolege Paula Abdul, Missy Elliot i Mariah Carey. Svi umetnici upućuju reči hvale Jacksonovoj. “Ona je nemerljiva sila”, izjavila je Abdul, dok je Tito rekao da će Janet “zauvek biti njegova mala sestra”.

Dokumentarac se pet godina nalazio u fazi pripreme. Javnost je za projekat prvi put saznala u martu, kad je objavljen skup kratkih videa – kadrova Jackson porodice i njegovog najistaknutijeg člana – pokojne megazvezde, “kralja pop muzike”, Michaela Jacksona. Dokumentarni film će hronološki predstaviti Janetin privatni život, kao i njenu spektakularnu karijeru, punu planetarnih hitova i zahtevnih plesnih koreografija. Ostvarenje će prikazati i život porodice nakon smrti oca Josepha, koji je preminuo 2018. godine, a koji je predstavljao strogu figuru koja je sve Jacksonove terala na mukotrpni rad kako bi postali najbolji u svom poslu. U velikoj meri je u tome i uspeo. Janet će govoriti i o bratu Michaelu i svojoj ulozi majke.

Izvršni producenti filma su Janet i Randy Jackson, a četvoročasovni dokumentarac predstavlja odgovarajući omaž njenoj četrdesetogodišnjoj karijeri koju je započela debi albumom iz 1982. godine. Biće prikazan rad i uticaj kultnih albuma Control, The Velvet Rope i All for You. “Ovo je moja priča, koju ja govorim. Ne kroz tuđe oči”, istakla je pevačica.

Da li ste ikada pokušali da izvedete Janetine plesne poteze iz spota za pesmu Rhythm Nation? Koreografija, koju su osmilili Janet i tada nepoznati Anthony Thomas, toliko je zahtevna da onaj ko u njoj uspe zaslužuje naklon. Numera poručuje da se svi treba da se udružimo kako bismo se odbranili od ugnjetavanja. U spotu postapokaliptičnog okruženja, obučena u vojnu uniformu, Janet intenzivno đuska sa armijom plesača. Snimak je toliko ikoničan da ga je i glumac Jospeh Gordon-Levitt izveo u američkoj muzičkoj emisiji Lip Sync Battle, dok su Lady Gaga, Britney Spears, Usher, Cheryl Cole, Beyonce, Rihanna i Ciara spotu odali omaž.

Comments