Brazilski brend obuće Melissa poznat je svetu po širokom izboru cipela napravljenim od plastike i saradnjama sa poznatim dizajnerskim imenima. U prošlosti Melissa je uspešno sarađivala sa Vivijen Vestvud (Vivienne Westwood), Žan Pol Gotjeom (Jean Paul Gaultier) i Garetom Pjuom (Gareth Pugh), a u skorijoj budućnosti će nastaviti ovu tradiciju saradnjom sa popularnim američkim dizajnerom Džejsonom Vuom (Jason Wu).

 Jason Wu & Melissa

Za razliku od prethodnih dizajnera, Džejson Vu će svoj doprinos novoj Melissa kolekciji dati ne dizajniranjem novih, već obnavljanjem dva postojeća modela, uz dodavanje detalja specifičnih za njegov rad. Tako je dogovoreno da već prepoznatljive “Ultragirl” baletanke dobiju ukras na vrhu sa žigom na kojem se nalazi “Miss Wu” sova, a crne “Lady Dragon” cipele na štiklu sa otvorenim prstima će krasiti zlatni zraci sunca, detalj iz njegove jesenje kolekcije.

Melissa + Jason Wu Shoe Collaboration Photo 2 Mozilla Firefox Jason Wu & Melissa

Ako se pitate zašto se Džejson Vu odlučio na ovu saradnju, odgovor možete saznati iz njegove nedavne izjave: “Bilo mi je zaista zanimljivo da istražujem mogućnosti dizajniranja uz pomoć plastike. Želeo sam da maksimalno iskoristim materijal koji mi je dat, da napravim nešto funkcionalno i vodootporno, a ipak veoma sofisticirano.” Uz kreativne izazove, ova saradnja za Džejsona Vua predstavlja prodor na veliko brazilsko tržište, dok Melissa očekuje velike prihode od prodaje ova dva para obuće pod njegovim imenom. Sudeći po dosadašnjim reakcijama, ovo je još jedan dokaz da prava pomama za plastičnim cipelama nije završena, već tek počinje.

Melissa + Jason Wu Shoe Collaboration Photo 2 Modzilla Firefox Jason Wu & Melissa

Milica “Venoma” Nedeljković je student ekonomije iz Beograda i autor bloga Venoma’s Fashion Diary. Obožava slatkiše i šoping, a inspiraciju traži na modnim pistama poznatih kreatora. Provodi svoje dane negde između fakulteta, kafića i večite potrage za najnižim cenama i najboljim ponudama u gradu.

Comments