Tužno veče za modnu industriju… Protekle večeri, 22. januara, poznate ličnosti prisustvovale su poslednjem modnom ostvaranju čuvenog Jean Paul Gaultiera, koje se odigralo u Parizu, u Théâtre du Châtelet. 

Prošle nedelje dizajner je objavio povlačenje iz sveta mode, što je šokiralo fanove, ali je i najavio svoju poslednju reviju kao žurku koja će proslaviti njegov život proveden u modnoj industriji. Iako srceparajuć, ovaj događaj, kao i celo Gaultierovo stvaralaštvo, bio je grandiozan i zapamćen.

Finalna couture kolekcija bila je sačinjena od svojevrsnih klasika po kojima je Jean Paul Gautier prepoznatljiv. Videli smo elegantan veš, til i čuvene kreacije inspirisane mornarskim izgledom na telima najboljih svetskih modela. Reviju su ulepšale naravno njegove muze sestre Hadid, Karlie Kloss i Coco Rocha, po kojima su njegove revije i poznate, kao i Irina Shayk i Dita Von Teese. Bella Hadid ponela je atraktivnu providnu haljinu prošaranu crnom čipkom, dok je Gigi prošetala u neobičnoj mornarskoj kreaciji, nakon čega su usledile još neki zavodljivi modeli. Pored njih, Irina Shayk je zablistala u korset haljini, nalik na Madonin korset iz 90-ih, finiširan sa prišivenim sakoom na leđima. Winnie Harlow takođe je bila jedna od zanosnih modela u providnom kombinezonu sa listovima i maskirnoj jakni. Paris Jackson po prvi put je prošetala modnom scenom u neobičnoj boho kreaciji, koja je izražavala njen lični stil, upotpunjenoj raznobojnim nakitom i zmijskim dezenom.

JPG1 Jean Paul Gaultier: Veliko modno zbogom JPG2 Jean Paul Gaultier: Veliko modno zbogom

Među poznatim ličnostima pojavili su se i Boy George koji je zagrejao atmosferu svojim nastupom, filmska ikona Beatrice Dalle koja je prošetala scenom uz cigaretu, kao i bivša francuska misica Iris Mittenaere koja je zasijala u koktel verziji haljine sa francuskom zastavom.

Revija je bila prava zabava, propraćena muzikom, plesom, umetnošću i fantastičnim raspoloženjom. Dizajner je bio okružen omiljenim ljudima i gromoglasnim aplauzom!

dizajner publika Jean Paul Gaultier: Veliko modno zbogom
Comments