Hot topics

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

U ugodnom ambijentu restorana Smokvica, specijalista antiage medicine dr Ana Gifing predstavila je prisutnima jedinstveni Dr Gifing program hrono ishrane. U pitanju je jedini originalni, patentirani i registrovani program hrono ishrane kod nas.

Dr Ana Gifing,osnivač Centra, objasnila je kako je reč o integrativnom, holističkom i u potpunosti individualnom programu ishrane koji je namenjen svima. “Glavni ciljevi Programa dr Gifing su održavanje i unapređenje zdravlja, postizanje i održavanje optimalne telesne mase, kao i prevencija i lečenje velikog broja bolesti. Dakle, radi se pre svega o zdravom stilu života”, izjavila je dr Ana.

dr Ana Gifing o programu ishrane Jedini patentirani HRONO program ishrane u našoj zemlji

Dr Gifing nije propustila priliku da se osvrne i na činjenicu da smo danas, “jednim klikom miša”, udaljeni od velikog broja nestručnih informacija koje svode celokupnu hrono ishranu na puko kuvanje. “Bitno je naglasiti da hrono kuvanje i hrono recepti, kojih je Internet prepun, nisu hrono ishrana. Hrono ishrana je znatno složeniji proces. Upravo pogrešni i nestručni izvori informacija mogu dovesti do neželjenih efekata i nezadovoljstva”, rekla je dr Ana.

Stručnjak za nutricionizam Mirjana Ljutić, osvrnula se na situaciju u Srbiji: “Kod nas ne postoji visok nivo svesti o važnosti zdrave ishrane i upravo je zato potrebno da stručnjaci koriste svaku priliku da skrenu pažnju javnosti na važnost brige o sopstvenom zdravlju koja u velikom broju slučajeva počinje upravo od ishrane.”

Program dr Gifing je pristup koji podrazumeva odgovarajući izbor namirnica i suplementaciju. “Opšta pravila hrono ishrane su tri obroka dnevno, uvek u određeno vreme i u jednakim vremenskim razmacima, sa pravilnom kombinacijom namirnica. Primenom programa se postižu najoptimalniji rezultati, sprečavaju se oboljenja i metabolički poremećaji, a fiziološki procesi organizama se dovode u ravnotežu“, izjavio je Đorđe Pejić, nutricionista Centra dr Gifing.

Djordje Pejic nutricionista Jedini patentirani HRONO program ishrane u našoj zemlji

Nakon predstavljanja programa, gosti su u opuštenoj atmosferi uživali i u posebno pripremljenom, raznolikom hrono meniju. Kako bi ponuđena jela mogla da se kombinuju što zdravije, doktorka Gifing je objasnila nutritivne karakteristike i prednosti svakog jela na meniju.

Mirjana Ljutic Djordje Pejic Ana Gifing Jedini patentirani HRONO program ishrane u našoj zemlji

Editors choice