Biraj društvo

Tvoje slobodno vreme ti pripada da ga provedeš u najopuštenijim uslovima – a sigurno ne želiš da ga trošiš na druženje sa nezadovoljnim, nesrećnim, frustriranim i besnim ljudima. Ako je neko blizak u takvoj fazi (ili je inače pretežno takav) smanji interakciju koliko god je moguće. Pokušaj da se okružiš osobama koje su srećne i opuštene, one će dobro uticati na tebe – viši nivo energije ima osobinu da „vuče“ na gore niži energetski nivo i to iskustvo će svakako oplemeniti tvoj život.

Ne upoređuj se sa drugima

Ovo je veoma čest pozitivistički savet i veoma je smislen – bavi se sobom i stvarima koje te ispunajvaju i ne narušavaj svoj energetski balans ozlojeđenošću što još nisi postigla ovo ili ono, što neko drugi već jeste. Uporedi sebe sada sa sobom od ranije – pa ćeš videti koliko si postigla i koliko si napredovala i imaćeš razloga da budeš zadovoljna sobom.

Raduj se zbog uspeha dragih ljudi

Srećni ljudi su iskreno srećni zbog postignuća svojih bližnjih, raduju se kad neko napravi pomak, kad mu se desi nešto lepo, kad ostvari neki cilj i postigne uspeh. Deli sreću drugih, povećaj je svojom radošću, pa ćeš povećati i svoju pozitivnost i radost. To što neko postiže uspeh, znači da možeš i ti i da će se sledeći put tvoji prijatelji i kolege radovati zbog tebe sa tobom.

Pročitajte još i ovo:

Verujete li u prijateljstvo na Fejsbuku? (BLOG)

Znaci da je tvoj prijatelj “fejk”

Razlozi zbog kojih treba da preispitaš šta govoriš prijateljicama o svojoj vezi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Brankica Milošević

Comments