Hot topics

#HairHacks: Kako da tvoja kosa izgleda savršeno čak i na +30 stepeni

#kidsfashion: Najslađi stajlinzi za tvoje omiljene mališane

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

1/2

Ako ste navikli da dobre stvari podrazumevate, imate istu (lošu) naviku kao i većina ljudi. Nekako smo skloni da oduzimamo vrednost ljubaznosti, brižnosti i nežnosti, uzimajući ih zdravo za gotovo, a često zaboravljamo i da ih praktikujemo, jer nam je pažnja obuzeta brigama, neprijatnostima, negativnostima. Tako postajemo površni u važnim odnosima – ono zbog čega su ti odnosi posebni (partnerski, prijateljski, porodični) i što ističe i neguje posebnost tih odnosa, ostaje neizraženo, u drugom planu.

View this post on Instagram

Polo people #vcpoloclassic @veuveclicquot

A post shared by Cole Herrmann (@cole_herrm) on

Zaboravljamo da pokažemo nežnost i ljubaznost onima do kojih nam je najviše stalo, a kad se nešto desi, kad se uplašimo za bliske, ili ih izgubimo, ono za čim najviše žalimo je što im nismo češće govorili koliko nam znače i što im nismo poklanjali dovoljno pažnje. Bliski ljudi u našim životima lako postanu saborci, sa kojima delimo nevolje životne borbe i na koje se oslanjamo, propuštajući da sa njima delimo bliskost u radosti i opuštenosti, uvek kad možemo. A možemo mnogo češće nego što smo svesni, jer nam ne treba neka posebna prilika za to – jednostavno treba češće da se setimo da im kažemo neke jednostavne stvari, u nekim običnim situacijama.

Kako mogu da ti pomognem

Ovo je jedna obična rečenica, koju možemo da uputimo partneru, detetu, roditelju, prijatelju, kolegi u svakoj situaciji u kojoj se sa nečim bori i suočava. A to su razne i svakodnevne situacije, banalne i bezazlene, kao i ozbiljne i teške – učenje, spremanje hrane, gust dnevni raspored, preblemi koje bliska osoba ima na poslu, nesuglasice sa drugima, dileme oko bitnih izbora, kao i bolest i suočavanja sa porazima i gubicima. Ponekad je dovoljno samo ponuditi svoju pomoć i staviti drugoj osobi do znanja da smo tu za nju i da smo na njenoj strani – poruka bliskoj osobi da može da računa na nas i da nije sama sa svojim problemima, pruža podršku i osnažuje samopouzdanje.

Editors choice