Neki od nas ne vole da posećuju zagušljive teretane i rade vežbe sa gomilom drugih nepoznatih ljudi oko sebe. Jednostavno im je prijatnije da u intimi svog doma rade one vežbe koje im prijaju i koliko su u stanju da fizički podnesu.

Ako ste kao gore pomenuti, predstavljamo vam neke jednostavne vežbe koje možete raditi u svojoj sobi. Potrebno je samo da kupite loptu za pilates.

Zatezanje zadnjice i zadnje lože

Stavite vrh levog stopala na loptu, a desnu držite pravo, ali nemojte suviše da učvrstite koleno. Ruke ispružite ispred sebe, da bi tako održavali ravnotežu. Udahnite, a pri uzdahu, savite desnu nogu u kolenu, tako da vam leva potkolenica klizi preko lopte. Nakon toga vratite se u početni položaj. Uradite tri seta od 12 do 15 ponavljanja na svakoj strani.

iskorak1 Jednostavne vežbe sa loptom za pilates

Istezanje i jačanje leđa

Lezite preko lopte tako da vam se noge prednjim delom stopala oslanjaju na podlogu, a ruke spustite do podloge, ali ne da je dotaknu, već dlanove spojite i podignite ka gore, kao da hoćete nešto da uhvatite u njih. Udahnite, a dok ispuštate vazduh iz pluća podižite se tako da vam grudi ostanu na lopti, a ruke široko povucite u stranu. Vratite se u početnu poziciju i opet uradite tri serije po 12 do 15 ponavljanja.

istezanje ledja1 Jednostavne vežbe sa loptom za pilates

Vežbe za noge

Lezite na stranu, a ruke stavite ispred tela. Loptu postavite između nogu i polako podižite i spuštajte, vodeći računa da vam posebno radi unutrašnji deo butine. Ponovite na svakoj strani tri serije po 12 do 15 puta.

vežbe za noge1 Jednostavne vežbe sa loptom za pilates

Trbušnjaci sa loptom

Lezite na stomak, ruke ispružite ispred sebe, a između nogu stavite loptu. Podižite istovremeno ruke i noge dokle možete i vraćajte na početak. Uradite 2 seta od 10 ponavljanja.

trbušnjaci1 Jednostavne vežbe sa loptom za pilates

Opet trbušnjaci

Lezite na leđa i stavite loptu između nogu. Podignite noge visoko i rukama prihvatite loptu. Spustite je iza glave, a zatim ponovite vežbu u suprotnom smeru, podignite loptu rukama i prihvatite je nogama. Uradite 10 do 20 puta.

trbušnjaci22 Jednostavne vežbe sa loptom za pilates

Olivera Denčić

 

Comments