10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

1/3

Lekari se slažu da je najveći postotak uzroka bolesti savremenog sveta posledica nagomilanog stresa, kao i da je posao najveći uzrok stresa. U današnje vreme dvostruko više ljudi svoj posao smatra stresnim i razmišlja o tome kako da promeni zanimanje i bavi se nečim što ne predstavlja takav psihički napor – jer se ova vrsta trošenja odražava na fizičko zdravlje. Stres je dokazano u korenu najvećeg broja poremećaja kao što je visok pritisak, poremećaji spavanja, pa i kardiovaskularne bolesti. 

Kao uzroke stresa na poslu, zaposleni navode loše odnose sa kolegama, slabu komunikaciju, previše posla, ali i premalo zadataka (neangažovanost), loše uslove rada, loša organizacija, odnos nadređenih, osećanje da su potcenjeni i iskorišćeni (premala plata), kao i to da im se posao meša u privatan život.  

Znaci koje nam šalje organizam pod stresom jesu zamor, osećanje slabosti, usporenost, gubitak koncentracije, osećaj teskobe i strah, nervoza, agresivnost, problemi sa probavom i spavanjem… Ako primećujete da se ovo odnosi na vas, treba da preduzmete nešto, kako bi ublažili i kanalisali stres. 

Ono što pomaže u rasterećenju, jeste određivanje prioriteta i na osnovu toga izrada (i pridržavanje) dnevnog plana, koji uključuje vreme za opuštanje i zabavu. Evo nekih strategija koje pomažu u kanalisanju stresa. 

Plan rada na poslu

Prvo što treba da uradite kad stignete na posao, jeste da zapišete sve obaveze koje tog dana treba da završite i to prvo najvažnije. Jer ako na kraju nemate dovoljno vremena za sve, one sa dna liste možete da odložite. Ne pokušavajte da radite više stvari odjednom, nego završavajte redom, jedno po jedno, svesni da ćete sa najkrupnijim stvarima sigurno izaći na kraj, a da one koje ostanu, možete da zanemarite, dok ne dođu na vrh liste prioriteta. 

Odredite sebi pauzu

Niko ne može iz sata u sat da drži pažnju i ostane koncentrisan i efikasan sve vreme. Kako biste ostali produktivni, potrebno vam je da napravite pauzu. Kad završite jednu oblast, ili osetite pad koncentracije, ustanite i pokrenite mišiće, popijte čašu vode (ne preterujte sa kafom). Tehnike za brzo opuštanje i relaksaciju su veoma delotvorne, treba vam samo nekoliko minuta da ih primenite i da se mentalno i fizički osvežite. 

Editors choice