Ne treba da radite više i da se iscrpljujete, nego da bolje organizuejte svoje snage, promenite fokus, da se opustite i radite ne više i brže, nego organizovanije, kreativnije i efikasnije.

Zdrava ishrana

Telo je mašina koju morate pravilno da održavate da bi funkcionisalo, jer ako niste zdravi, teško možete biti produktivni. Potrebno je da imate tri obroka dnevno, kao i da birate šta ćete jesti, da biste ravnomerno uneli sve hranljive sastojke. Izbegavajte teške obroke posle kojih će vam se spavati i bićete umorni tokom popodneva.

Radije izaberite lako svarljivu hranu sa puno vitamina i više jedite tokom prepodneva, a manje u popodnevnim i večernjim satima – većina ljudi više jede baš tada, popodne i uveče, što uzrokuje osećaj tromosti i gojenje. Bićete produktivniji kad povećate prepodnevni unos hrane i smanjite ostale obroke.

Zdrav san

Kad smo preopterećeni obavezama i rokovima, svi se odričemo sna, da bismo završili posao, ili se previše brinemo, da bismo mogli da se odmorimo i naspavamo. Ali manjak sna nas iscrpljuje i direktno smanjuje produktivnost. Obezbedite sebi dovoljno sna, da biste povećali produktivnost.

Comments