Na koji način pravilno da naneseš rumenilo

Različito naneseno rumenilo može izazvati različite efekte i ne postoji “jedan jedini pravilan način” da se ono nanese. Ako rumenilo nanesete visoko na jagodice, postići ćete mladalački izgled. Nasmejte se da biste otkrili gde su vam vrhovi jagodica, a onda okruglom četkom nanesite rumenilo i krenite da ga razmazujete blago ka spolja – tako da vam najveći intenzitet boje bude pri sredini, odakle će blago da se umanjuje. Takođe, za prirodni “zdraviji” izgled tapnite rumenilo na obraze, a zatim ga blago razmažite pokretima na dole. Ovime pokušavate da postignete prirodni izgled blagog crvenila koje dobijete kada tokom zime izađete napolje, pa bi bilo preporučljivo da nanesete kremasto rumenilo i utrljate ga prstima, a ne četkicom.

Kremasto ili rumenilo u kamenu?

Takođe, kao i za nanošenje, odabir teksture rumenila ne može biti pogrešan, zavisi samo šta želite njime da postignete. Ako više volite brzo da se spremite, i da izgledate sveže i natural, kremasto rumenilo je pravi izbor za vas. Možete ga brzo naneti prstima, a odmah je vidljiv suptilan efekat. Takođe, uz kremasto možete koristiti i tečno rumenilo koje će vam koža brzo upiti, i njime dobiti nežni sjaj. Ipak, ako je vaša koža lica sklona mašćenju, rumenilo u kamenu je sigurniji izbor. Ukoliko vam ipak ni ono ne opstaje na licu, preporučljivo je da pre nego što ga nanesete, lice matirate transparentnim puderom u kamenu, a zatim obraze naglasite rumenilom.

Svakako, za koju god opciju rumenila se odlučite, imajte na umu da je ključ u blendanju. Preporučljivo je da nanesete jedan sloj i izblendate ga, a onda preko nanesete novi za soft akcenat u boji. Tom slojevitošću dobićete prirodni i efektni izgled u svakoj prilici.

Naslovna fotografija: instagram.com/inbeautmag

Jovana

Comments