Na Milanskoj nedelji mode briljiralo je mnogo kreatora, a među njima izdvojila se i Alberta Fereti (Alberta Ferretti). Italijanska dizajnerka, za koju ako niste čuli, vreme je da je upoznate, a kako drugačije nego preko njenih modela. Naizgled tako jednostavno, a u stvari mnogo boja, mašte i originalnosti. Nazovimo sve ovo jednom rečju: “stil”.

Ravni krojevi su bukvalno zavladali modnom scenom ove sezone. Ali, oni kao takvi samo u kombinaciji sa pravim materijalima bivaju pun pogodak. Još uvek su aktuelne uske haljine koje prate liniju tela, ali sa kojim detaljem više. Šta mislite o rukavicama koje sežu iznad laktova? Dobra ideja za predstojeću zimu. Ili ste pre za dugačku, svečanu haljinu? Ima i toga. Na vama je samo da izaberete.

Slika 169 Jesen i zima na modnim pistama: Alberta Ferretti

Kako drugačije zagolicati maštu?

Slika 264 Jesen i zima na modnim pistama: Alberta Ferretti

Kad si svučena, ali i obučena

Slika 361 Jesen i zima na modnim pistama: Alberta Ferretti

Poželi dobrodošlicu krznu

Slika 446 Jesen i zima na modnim pistama: Alberta Ferretti

Prava poslovna žena

Slika 538 Jesen i zima na modnim pistama: Alberta Ferretti

Kožne rukavice osvajaju svet

Slika 637 Jesen i zima na modnim pistama: Alberta Ferretti

Ljubičasto za dobro raspoloženje

Izvor fotografija: marieclaire.co.uk

Prethodne tekstove rubrike “Jesen i zima na modnim pistama” možete pronaći ovde.


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Comments