Francuski kreator Žan Pol Gotje (Jean Paul Gaultier) je za svoju Haute Couture kolekciju za jesen i zimu 2013. godine inspiraciju potražio na više strana. Glavna inspiracija su mu bile velike mačke, ali i moderne Mata Hari, kao i zanosne i ženstvene Parižanke, moderne žene i filmska ostvarenja Federika Felinija (Federico Fellini), italijankog režisera. Poznat po svom neobičnom modnom stilu, kreator ni ovoga puta nije razočarao ne ustručavajući se od boja i neobičnih printova, među kojima je dominirao “animal” print.

Haljine jarkih boja i kožni omotači odaju utisak modernog seksepila. Modeli su sa istaknutim strukom i jasno definisanom siluetom. Dužina iznad kolena preovladava u kolekciji, kao i boje poput crne, braon, bež, ljubičaste, narandžaste i velike količine printa. Svila, kašmir, tvid, saten, til, somot, šifon i koža samo su neki od materijala koje je kreator iskoristio da prikaže svoje viđenje moderne “catwoman”. Ženstveno i smelo.

slika1 crni kaput i kaput sa animal printom Jesen na modnim pistama: Jean Paul Gaultier

Velike količine animal printa i ženstveni krojevi - moderna interpretacija seksepila

slika2 komplet u animal printu i haljina Jesen na modnim pistama: Jean Paul Gaultier

Francuski kreator je poznat po smeloj upotrebi printa, a ove sezone je lud za velikim mačkama

slika3 roze animal print i zelena haljina Jesen na modnim pistama: Jean Paul Gaultier

Jesen i zima ne moraju nužno biti tmurni. Igranje sa bojama i printovima na Gotjeov način

slika4 roze haljina i plavi kaput Jesen na modnim pistama: Jean Paul Gaultier

Upečatljivo i smelo

Izvor fotografija: fashiongonerogue.com

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga “Street Colors and Fashion”.

Comments