Treća Haute Couture kolekcija Ulijane Sergjenko (Ulzana Sergeenko), ruske kreatorke i modne ikone, za jesen i zimu 2013. godine bi se mogla opisati kao ruska bajka za savremenu ženu. Ovom kolekcija divna Ulijana vratila nas je svojim korenima, izvlačeći na scenu tradicionalne ruske komade garderobe, udahnuvši im moderan i elegantan dodir i istaknuti struk. Iako možemo reći da je Ulijana “mladi” dizajner, njena estetika je već izgrađena i čini je savršena mešavina tradicionalnih elemenata ruske nošnje i kostima.

Kolekcija predstavlja haljine u obliku čuvenog ruskog sarafana, što je tradicionalno duga haljina trapezastog kroja. A inspiraciju je crpela i iz arhitekture i nošnje pravoslavnih sveštenika. Ona se ne stidi svojih korena i tradicionalne nošnje, već joj daje novi pečat i to radi upečatljivo i sa stilom. Boje koje preovladavaju u njenoj kolekciji su tamne nijanse braon boje, bež i zeleni tonovi, jarkocrvena, crna, koralna i zlatne nijanse. Materijali koje Ulijana bira su raskošni, slojeviti i uključuju slojeve organze, ručno vezenu čipku, dajući laki dodir fantazije svojim modelima.

Crne haljine istaknutog strukaslika1 Jesen na modnim pistama: Ulyana Sergeenko

Tradicionalne ruske haljine trapezastog kroja dobijaju moderan izgled za savremenu damu od stila

crni kombinizon i crna haljina sa belim krznom slika2 Jesen na modnim pistama: Ulyana Sergeenko

Kolekcija je napravljena od luskuznih i raskošnih materijala, među kojima se našlo i krzno

crvena i sivo zelena haljina slika3 Jesen na modnim pistama: Ulyana Sergeenko

Vatrenocrvena i sivo-zelena boja - za raskošnu jesen i modeli koji ističu struk

crna haljina sa vezom i crna haljina sa cipkomslika4 Jesen na modnim pistama: Ulyana Sergeenko

Ručno rađeni vezovi i čipka za lagani dodir ruske fantazije

Izvor fotografija: fashiongonerogue.com

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga “Street Colors and Fashion”.

Comments