Valentino Haute Couture kolekcija za jesen/zimu 2013. godine jednom rečju bi se mogla opisati kao raskošna. Zamislite samo kakav je osećaj kada nosite haljinu za čiju je izradu bilo potrebno više od 1,000 sati. Mislim da bi moji osećaji bili pomešani od sreće i uzbuđenja preko strepnje i nervoze sve do ushićenja. Cela kolekcija i svaki odevni predmet šalju jasnu sliku da je u njihovo kreiranje i stvaranje utrošena velika količina energije i truda. Ručni rad koji nekad u modi nije odmah vidljiv ovde se jasno zapaža.

Ono što je inspirisalo kreativni duo modne kuće Valentino koji sačinjavaju Marija Gracija Kjuri (Maria Grazia Chiuri) i Pierpaolo Picioli (Pierpaolo Piccioli) je želja da stvore odevne komade koji će svojom lepotom dosegnuti zvezde, komade koji su ne samo specijalni već iznenađujući i neočekivani. I svojom kolekcijom stavili su naglasak i na garderobu koja je prikladna i za dnevne aktivnosti, smatrajući da visoka moda ne mora nužno biti samo za ceremonije i svečanosti. Renesansa se ističe kao velika inspiracija za ovu kolekciju, a provlače se i verski motivi na luksuznim tkaninama i u raskošnom vezu.

Valentino-va žena nosi modele koji podsećaju na kosmos sa apstraktnim motivima renesanse, meseca i zvezda. Čipka i predivni zemljani tonovi ili mekana vuna u crnoj ili sivoj nijansi sastavni su deo kolekcije. Visoka moda koju ćete prosto obožavati. I ne zaboravite – raskošno i ženstveno.

slika1 Cipkana crna haljina i haljina sa plisem Jesen na modnim pistama: Valentino

Raskošne haljine u koje je uloženo preko 1,000 sati ručnog rada

slika2 Cipkane haljine sa vezom Jesen na modnim pistama: Valentino

Renesansa je predstavljala veliku inspiraciju za ovu kolekciju koja zaista izgleda fascinantno

Slika3 Haljine mantili sa vezom Jesen na modnim pistama: Valentino

Ručni rad i elegancija se odmah zapažaju, a ovi odevni komadi nisu više rezervisani samo za ceremonije

slika4 providna cipkana haljina i braon satenska haljina Jesen na modnim pistama: Valentino

Ženstvenost je ponovo u modi

Izvor fotografija: fashiongonerogue.com


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga “Street Colors and Fashion”.

 

Comments