Sajam poslova za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta “JobFair 14 –Kreiraj svoju budućnost!” održaće se jubilarni deseti put, 3. i 4. novembra ove godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu. Studentske organizacije BEST LBG Beograd i EESTEC LK Beograd i ove godine posetiocima će predstaviti mogućnosti zaposlenja i razvoja profesionalnih karijera u kompanijama koje posluju u našoj zemlji.

JobFair Kreiraj svoju budućnost3 JobFair 14   Kreiraj svoju budućnost!

Cilj ovog projekta je povezivanje studenata, budućih kvalitetnih kadrova, sa zainteresovanim kompanijama, smanjenje nezaposlenosti mladih i sprečavanje “odliva mozgova” u inostranstvo, što je u oblasti tehničkih nauka veoma izraženo. Sajam godinama unazad predstavlja vezu između obrazovnog sistema naše države, kompanija kao poslodavaca i studenata.

JobFair Kreiraj svoju budućnost1 JobFair 14   Kreiraj svoju budućnost!

Studenti će imati priliku da se na jednom mestu upoznaju sa značajnim brojem kompanija iz tehničko-tehnoloških struka, saznaju više o poslovima i praksama u ponudi, kao i o tome koja znanja i veštine je potrebno da razvijaju kako bi se lakše zaposlili. Kao i proteklih godina, planirana su brojna predavanja i tribine, a od ove godine i Open Space Technology koncept radionica koje će kompanijama, stručnjacima i studentima obezbediti prostor da zajedno rade na trenutnim tehnološkim problemima u zemlji i predstave trendove u strukama zastupljenim na sajmu ove godine. Interesovanje koje su studenti širom Srbije tokom prethodnih godina pokazali za JobFair doprinelo je jačanju nacionalnog karaktera Sajma, stoga će se organizatori i ove godine potruditi da što više svojih kolega sa svih univerziteta dobije priliku da se uživo predstavi poslodavcima i upozna sa aktuelnim trendovima u svojoj struci.

Projekat je i ove godine podržalo Ministarstvo omladine i sporta kao i svi tehnički fakulteti Univerziteta u Beogradu.

JobFair Kreiraj svoju budućnost2 JobFair 14   Kreiraj svoju budućnost!
Comments