Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Više od 130 ljubitelja joge prihvatilo je proteklog vikenda joga izazov na „krovu“ Beograda u okviru sedmog Reebok X-Challenge treninga. Ovo je bila savršena prilika da se na kraju tekuće godine uz pravilno disanje, brojne asane i na kraju potpunu relaksaciju svi prisutni posvete sebi, sumiraju utiske o godini na izmaku i požele nešto lepo za godinu koja sledi.

Zbog činjenice da su ovaj joga izazov vodili Dragan Lončar, jedan od najpoznatijih joga učitelja u Srbiji i osnivač škole Vidya Yoga, i Nina Lazić, joga master transformacione joge, integralne hathe i savetnik naturopatije tražilo se mesto više na 25. spratu poslovne zgrade “Ušće”.

Reebok X Challenge joga photo Mihailo Milovanovic 11 Joga izazov na krovu Beograda (FOTO)

X-Challenge trening je počeo joga disanjem (pranajamom), a prema rečima Dragana Lončara pranajama nije obično disanje, već “kontrola energije” koja cirkuliše našim telom.

Reebok X Challenge joga photo Mihailo Milovanovic 10 Joga izazov na krovu Beograda (FOTO)

“Dužina našeg života zavisi od učestalosti disanja, ako želimo da produžimo svoj život potrebno je da postepeno naučimo da produžavamo dužinu trajanja udaha i izdaha, a samo u toku dana ih ima oko 26.000. Broj respiracija u minuti je u proseku oko 15-16, ali pravilnim disanjem moguće ih je smanjiti na osam, sedam ili četiri i manje. Drugim rečima, disanje se uči, a pravilnim, produženim disanjem se oslobađamo stresa koji je danas prisutan kod svih, u većoj ili manjoj meri”, objašnjava Lončar i naglašava da je ovu vežbu moguće raditi bilo kada i bilo gde.

Uz precizne instrukcije o zauzimanju, zadržavanju i napuštanju asana – joga poza, kao i neizostavne vežbe disanja koje ih prate, Nina Lazić je sve prisutne vodila kroz Vinjasa jogu.

Reebok X Challenge joga photo Mihailo Milovanovic 1 Joga izazov na krovu Beograda (FOTO) Reebok X Challenge joga photo Mihailo Milovanovic 2 Joga izazov na krovu Beograda (FOTO)

“Vinjasa odgovara dinamičnim osobama koje žele sve efekte fitnesa i blagodeti joge u jednom treningu. Ona podrazumeva povezivanje asana. Tu nema pauze, već asane „teku“ jedna za drugom, sigurno, snažno i vrlo dinamično”, objašnjava Nina Lazić dok se sa “krova Beograda” pruža fascinantan pogled na reku Savu koja isto tako sigurno i snažno teče ka ušću Dunava.

Nakon klasične hatha joge koju je vodio Dragan Lončar usledila je potpuna jogička relaksacija, u okviru pratjahara joga tehnika. Lončar je prvo sve prisutne zamolio da pažnju usmeravaju na pojedine delove tela, a kasnije ih integrišu u jednu celinu. Ovom vežbom se veoma brzo smiruje i balansira čitav endokrini i nervni sistem.

Reebok X Challenge joga photo Mihailo Milovanovic 3 Joga izazov na krovu Beograda (FOTO) Reebok X Challenge joga photo Mihailo Milovanovic 4 Joga izazov na krovu Beograda (FOTO)

Akcenat na ovom X-Challenge treningu je bio na podizanju energije i jačanju celog tela. Upravo to su svi prisutni postigli pa se osmeh zadovoljstva pojavio na licima svih, koji su odmah potom zapisali svoje želje za narednu godinu i okačili ih na novogodišnju jelku. Pet najinsipirativnijih “Be More Human” poruka Reebok je nagradio novogodišnjim poklonima.

Reebok X Challenge joga photo Mihailo Milovanovic 5 Joga izazov na krovu Beograda (FOTO) Reebok X Challenge joga photo Mihailo Milovanovic 6 Joga izazov na krovu Beograda (FOTO) Reebok X Challenge joga photo Mihailo Milovanovic 7 Joga izazov na krovu Beograda (FOTO)

Na taj način završen je sedmi u nizu X-Challenge trening i poslednji u 2016. godini koja će ostati upamćena po fantastičnim Reebok izazovima, domaćim i inostranim trenerima i vežbama za jačanje duha i tela.

Reebok X Challenge joga photo Mihailo Milovanovic 8 Joga izazov na krovu Beograda (FOTO) Reebok X Challenge joga photo Mihailo Milovanovic 9 Joga izazov na krovu Beograda (FOTO)

Editors choice