Disciplina koja podstiče vitalnost tela. Osim što povećava fleksibilnost i smanjuje stres, praktikovanje joge može vam pomoći da pronađete unutrašnji mir.

Ove skrivene prednosti mogu vam pomoći u kuhinji, kancelariji ili spavaćoj sobi, a rezultati su očigledni. Imaćete priliku da prikažete svoje joga mogućnosti.

Jačanje imuniteta

Nedavne studije odrađene u Norveškoj pokazale su da joga podstiče promene u ekspresiji gena, koji pospešuju imunitet na ćelijskom nivou. Za rezultat nije potrebno mnogo. Istraživači veruju da je do promena došlo dok su učesnici studije još bili na strunjačama. Joga pomaže da se poveća imunitet, samim poboljšanjem zdravlja.

Slika 122 Joga: Pet zdravih prednosti

Ako dišete bolje, krećete se bolje, bolje cirkulišete, svi će organi funkcionisati bolje

Manje migrena

Istraživanja potvrđuju da se migrene znatno smanjuju nakon tri meseca praktikovanja joge.

Podstiče seksualnu želju

Studije su takođe otkrile da će se posle 12 nedelja joge vaša seksualna želja povećati. Takođe, joga može uticati i na performans, vaše samopouzdanje i zadovoljstvo. Bukvalno rečeno, ova disciplina povećava protok krvi u genitalnom području.

Bolji san

Istraživači sa Harvarda otkrili su da osam nedelja joge, može da doprinese značajnom poboljšanju sna, posebno ako se radi o ljudima koji pate od nesanice.

Takođe, pomaže i da se smanji umor, a san je znatno lepši i kvalitetniji.

Ovo se može definisati kao sposobnost joge da pomogne ljudima da se izbore sa stresom.

Slika 215 Joga: Pet zdravih prednosti

Joga takođe uči pravilnom držanju

Stop bobri sa hranom

Istraživanjima nikad kraja, a nova informacija nam otkriva kako joga može nesvesno uticati na ono što nas organizam traži, kada je hrana u pitanju. Svest i te kako može da vam pomogne oko želja za hranom. Ona može pomoći da se uspori sa prežderavanjem i unošenjem niskokaloričnih namirnica.

Izvori fotografija: stetoskop.info, bambino.si, samopismo.net


Violeta Stojanović

Comments