Najveći momenat Facebooka je kad se dve single osobe spoje u strasni “relationship” koji pretenduje već posle nekoliko dana da preraste u “married”. Takvih primera ima gotovo svako od nas, u komšiluku, društvu ili u krajnjem slučaju, na Facebooku. Mogu da ih razumem, ali pojedine i ne. Opravdavam ih hormonima koji mora da procvetaju na svim poljima.

Meni, iskreno srećni parovi i nisu toliko smetali, sve do jednog primera. Ja se izvinjavam ako se prepoznate, ali morala sam. Sve te ljubavne fore su po mom mišljenju bile istrošene. Već viđene pesme, mnogo srca, zajednički profili, ali da se dečko devojci zahvaljuje za provedenu noć, e to me je šokiralo. Ili rečenice tipa: “Srce, doleteću ti da ostarimo zajedno (par dana veze kasnije), ruzmarin već nosim na reveru…”. Zamišljam vam reakciju. I moja je bila u fazonu da li da se smejem ili plačem? Ovo stvarno jeste par koji očigledno želi da privuče pažnju na svoju tek rođenu ljubav. Nekoliko saveta za suprotni efekat. Kako biti totalno suprotan par od ovog iz priče, a to mu dođe kao opušteni ljubavni par koji ne smara okolinu svojom velikom ljubavi.

Slika 145 Još jedan dosadan par

“Ljubavi, ne ovde, ljudi nas gledaju”

Ako ste sa partnerom u društvu osoba koje su solo, to ume da bude škakljivo… Singl devojke pričaju o svom problemu, kako da nađu srodnu osobu, kako su pravi muškarci nestali, a vama nije do toga, najradije biste uživali u ljubavnom fluidu. Niko ne želi da gleda ljubavnu scenu uživo. Zato:

– Svi smo svesni toga da su nežnosti neizbežne na početku veze i pred drugima i u samoći. Treba prihvatiti čudne poglede, a samo oni pravi prijatelji razumeće novonastalu situaciju.

– Treba se posvetiti novoj ljubavi, ali ne toliko da otkazuješ viđenja sa društvom. Isto tako ne bi bilo lepo uključivati novu ljubav u svaku priču, kao što je viđanje sa društvom iz srednje, kafa sa drugaricama i sl.

– Ne budi opsednut svojom vezom. Tačnije, ne budi lik iz gore navedene priče. Budi srećan i uživaj u njoj, ali ne idi toliko daleko da sve dokumentuješ i smaraš ljude nebitnim detaljima.

– Izbegavajte “mi” faktor. Nije baš ugodna situacija kada u društvu samaca, neko stalno potencira: “mi ovo, mi ono…”.

– Ako te najbolji prijatelj pita da li možeš doći na piće bez dečka, to je znak da si preterala sa promenom. Naprasno zaljubljivanje može trpeti posledice sa različitih strana.

– Što manje javnog dodirivanja, strasnih poljubaca, intimnih pogleda i radnji. To ume da bude neprijatno po okolinu koja će izbegavati skupove sa vama. Dobro isplanirajte scenario kako biste zadržali i prijatelje i ljubav.

Izvori fotografija: pinterest.com, weheartit.com


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Comments