Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Prethodno smo vam predstavili stilove sada već pokojnog libijskog predsednika Moamera Gadafija i severnokorejskog diktatora Kim Jong Ila. Danas je u pitanju jedna posebna dama.

Julija Timošenko (Yulia Volodymyrivna Tymoshenko) je bivša ukrajinska premijerka.

Teško je poverovati da Julija Timošenko (Yulia Volodymyrivna Tymoshenko) ima 51 godinu. Julija se trenutno nalazi u zatvoru zbog korupcije prilikom nabavljanja gasa dok je bila premijerka. Osim po svojoj funkciji, nadaleko je poznata i zbog istančanog i jedinstvenog modnog ukusa i ekstravagantne ličnosti. Julija uspeva da dokaže da žena može istovremeno biti lepa, ženstvena i jaka ličnost. Poznato je da joj je politički uzor britanska premijerka Margaret Tačer (za ovo svakako plus od autorke!), te da je prilikom posete Britaniji morala da se fotografiše sa njom. Nadimak Čelična Lejdi, koji je Tačerova nosila svojevremeno, Julija je sa ponosom preuzela. Njeni sagovornici često kažu da zapisuju sve što govori na sastancima i ne gledaju je u oči, već samo pročitaju beleške posle sastanka, pošto Julija ima dar da hipnotiše i parališe kada govori. Ukoliko ste obratili pažnju na to kako izgleda, verovatno vam nije teško da u to poverujete.

Slika 115 Julija Timošenko – plemkinja iz naroda

I mnogo mlađe žene bi joj pozavidele

Prva stvar koju uočavamo na Juliji, odnosno njen “zaštitni znak“ jeste njena kosa. Ovaj venac od pletenice je deo ukrajinskog folklora, predstavlja tradiciju i jedno od nacionalnih obeležja. U današnjoj Ukrajini, ovakva frizura smatra se hrabrim potezom, jer sve više ljudi pokušava da pobegne od tradicije i uguši svoje seoske korene. Ipak, Julijin hrabri korak urodio je plodom – sa jedne strane, svojom kosom predstavlja svoju zemlju a sa druge prikuplja poene kod građana. Puštenu kosu nosi samo u posebnim prilikama, obično onim privatne prirode.

Slika 29 Julija Timošenko – plemkinja iz naroda

Julija i njen zet, britanski metalac Šon Kar, na venčanju Kara sa Julijnom ćerkom

Julijin stil odevanja je naravno, umeren, u skladu sa njenom funkcijom. Međutim, daleko je od jednostavnog. Ona savršeno kombinuje izgled čedne devojke pedesetih sa ukrajinskim folklorom i ornamentalnim ukrasima na odeći. Kragne na odelima koje nosi često su čipkane, velike i naglašene, dok je ostatak odeće sveden i prati liniju njenog tela. Voli i naramenice, kao i geometrijske printove. Čak i kada odabere naizgled jednostavan i jednobojan model, on je uvek ukrašen zanimljivim materijalima, printom ili mu je dat neobičan oblik.

Slika 37 Julija Timošenko – plemkinja iz naroda

Sako sa ovim printom zaista samo njoj dobro stoji

Što se nakita tiče, primetno je da ga Julija retko nosi. Teško je naći fotografiju na kojoj nosi barem sat ili ogrlicu. Doduše, sa njenom frizurom bilo bi suludo ne nositi minđuše – ona nosi male, skoro neprimetne u svakoj prilici. Broševi su najčešći modni dodatak koji nosi i obično su jednostavnih oblika, poput cveta. Omiljene boje su joj svakako pastelne – bela, bež, plava, roze, kajsija. Ponekad se odvaži da obuče nešto “ekstremnije“, na primer jednu crnu haljinu prilikom susreta sa Putinom (Vladimir Vladimirovich Putin). Za sve susrete sa njim je sređenija nego inače a njihovo prijateljstvo i saradnja su dugogodišnji.

Slika 47 Julija Timošenko – plemkinja iz naroda

Da li nas čudi što se ovako doterala za Putina? Ne!

U zemlji sa klimom kakvu ima Ukrajina, jasno je da je izbor kaputa presudna stvar. Julija najčešće bira bele, bež ili prljavoroze modele, sa krznom ili velikim okovratnicima. Takođe, važno je naglasiti da kao vođa ukrajinske “narandžaste revolucije“ Julija u svom posedu ima i propratni džemper. Cipele koje nosi savršeno bi se uklopile u bilo koji modni editorijal koji obrađuje pedesete godine prošlog veka.

Slika 510 Julija Timošenko – plemkinja iz naroda

Biseri – logičan izbor za ovakav kolorit

Omiljeni brend Julije Timošenko je Louis Vuitton. Dakle, ovo je žena koja istovremeno kombinuje visoku modu, narodnu kulturu i izgled snežnobele princeze dok vodi političke pohode. U isto vreme, ona je nežna i zastrašujuće jaka. Njen modni stil govori mnogo o njoj samoj i zemlji iz koje dolazi. Zbog toga, ona je i van granica Ukrajine smatrana izuzetno dobro obučenom ženom i modnom ikonom, pa je jednom prilikom krasila naslovnu stranu ukrajinskog izdanja magazina Elle. Naravno, kako joj i priliči, estetski značaj daje i tehnologiji, pa koristi iPad za obraćanje javnosti tokom boravka u pritvoru.

Uprkos presudi koju je doneo sud i osudio je na sedam godina zatvora, mi joj svakako dajemo pozitivnu ocenu!

Slika 66 Julija Timošenko – plemkinja iz naroda

Možda ga ipak koristi kao ogledalo?


Alitria Silva – Mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormanu želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormana Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Editors choice