Sigurno već imaš svoje jutarnje rituale i navike, ali možda možeš da ih unaprediš – naročito ako si navikla da uvek žuriš i kasniš i da ti dan počinje u stresu i brizi da li ćeš sve stići. Evo kako da započneš dan kao smirena i dobro organizovana osoba:

Ustani ranije

Umesto da pokušavaš da sabiješ u četrdesetak minuta ili sat vremena kafu, doručak, jutranju higijenu, oblačenje i istrčavanje iz kuće u brizi da li si nešto zaboravila, ustani ranije i obezbedi sebi dva sata. Naravno, ako veoma kasno ležeš i malo spavaš, rano ustajanje je veliki izazov (često mučenje) ali realno – tri sata sna ne pravi neku razliku u odnosu na četiri, a i ovako će ti svako vreme za ustajanje pre podneva biti prerano. Zato ustani ranije, iako se nisi naspavala (ne bi se naspavala ni da si dodala još sat) i na miru popij kafu i čaj, razmotri planove za dan koji je pred tobom, vežbaj petnaestak minuta, istuširaj se i spremi na miru i stigni na posao – na vreme. Tako ćeš imati mnogo više energije i bićeš u boljem mentalnom stanju i raspoloženju, nego da si spavala duže, a zatim jurcala u strahu da ne zakasniš.

Započni dan osmehom

Šta voliš prvo da vidiš i prvo da pomisliš kad ujutru ustaneš? Ako imaš kućnog ljubimca, to će sigurno biti on i to će ti definitivno obezbediti nasmešen početak dana. Poruka od voljene osobe, prijatno sećanje na lepe trenutke koje ste nedavno proveli zajedno, miris kafe, sunčano jutro – ima mnogo toga što će ti ujutru izmamiti osmeh, ali i ako nema, stvori ga sama. Misli na nešto u čemu uživaš, što te raduje i ispunjava i smeši se. Oseti zahvalnost što ulaziš u još jedan novi dan i što imaš priliku da u njemu budeš najolja verzija sebe.

jutro 1 Jutarnje navike koje će ti pomoći da započneš dan na pravi način
Comments