Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/3

Ljudi mrze da budu prevareni, žele da budu verni, ne žele nikog da povrede i izdaju, pa opet, prevare se stalno dešavaju. Svi ih imamo u iskustvu, bilo da smo varali ili samo intenzivno razmišljali o tome kako i sa kim bismo to mogli da izvedemo i da prođemo bez posledica, bilo da smo otkrili da smo prevareni.

Zašto taj neko, ko nas je prevario, nije bio veštiji, diskretniji, zašto je morao da nas dovede u situaciju da to saznamo? Ne znam da li zbog podsvesne želje da nas povredi ili nam nešto poruči, da se pohvali, ali prevarant se uvek otkrije. Neotkriveni slučajevi su jedino oni kad se žena pravi luda i neće da zna, jer ne želi da se suočava ni sa čim i lakše joj je da laže sebe. Jedino uz tu vrstu asistencije, prevara ostaje neotkrivena.

prevari Kad te on PREVARI, a ti mrziš nju

Možda varamo zato što trpimo pritisak monogamije i patrijarhalnih vrednosti, pa posegnemo za onim što sami sebi zabranjujemo, popuštajući pod pritiskom i na kraju nam se prevara čini vrednom rizika, jer je izjednačavamo sa slobodom, a istovremeno želimo da budemo kažnjeni za svoje loše ponašanje, pa onda dozvoljavamo da budemo otkriveni. Možda želimo nešto što nemamo u vezi, možda zaista hoćemo da povredimo partnera i da ga kaznimo zbog nečeg, ali nismo ni svesni te želje, možda želimo da dokažemo i sebi i njemu da smo poželjni, da nas loše tretira i da postoji neko ko nas želi, a onda on to mora da vidi i sazna, da bi naša demonstracija uspela. Možda prosto ne prihvatamo ograničenja monogamije i testiramo partnera, da li će moći da nas toleriše ili ne. Možda smo prosto površni. Kako god, varamo i bivamo prevareni i dižemo strašnu frku oko toga, kao da to nije nešto sa čime se svi živi susreću u vezama i kao da se to svuda oko nas ne dešava svakog dana.

Editors choice