U nastojanju da se uskladimo i uravnotežimo sa momkom sa kojim smo počeli da se zabavljamo, ponašaćemo se kao kameleon.

Ali mi smo samosvesne, imamo izgrađen stil, svoje smo i ne želimo ni zbog koga da se menjamo! Uostalom, ako nismo prihvaćene takve kakve smo, onda tu nema ni osećanja, ni perspektive.

Samo što nešto u nama radi na svim nivoima, kako bismo stvorili sve uslove za ta osećanja i tu perspektivu. Vodi nas putem laganog preobražaja, sve dok nam neki prijatelj ne kaže ja više ne mogu da te prepoznam, misleći na to kako ste nepodnošljivo pitomi, u odnosu na onu otresitost i nadrndanost koja mu se tako sviđa kod vas. Ili dok vam prijateljica ne kaže pa lepo ti stoji to tesno, menjaš stil, a?

U novoj vezi, vrlo brzo ćete shvatiti u kom izdanju se dečku najviše dopadate, pa ćete forsirati ono što mu se sviđa. Možda ne toliko da promenite boju kose, ali ako on obožava liniju vašeg vrata, počećete da nosite podignutu kosu, češće nego puštenu, kao što ste navikli.

fda91eaf85162d102ab35f4a73cf3fe7 Kad ti srce drnda: Mimikrija zabavljanja

Ako vam je dečko sportista, sa kojim vikendom idete na sportska druženja, pešačenje, planinarenje, vožnju biciklom, verovatno ćete zaboraviti na drugu obuću, osim patika, a omiljena odeća biće vam trenerke i pamučne majice. Praktično, da upija znoj, da se brzo presvuče i lako osuši. Zaboravićete na dugačke nokte, nosićete repiće i kačkete, a kad se ipak budete spremili za neki noćni izlazak u urbanoj varijatni, nećete posegnuti ni za onim nabudženim brusom, ni za šljaštavim minićima, ni za štikletinama. Obući ćete nešto u čemu ćete se osećati dovoljno skockano i dovoljno prijatno i u čemu nećete previše odskakati od sportskog stila svog dečka.

Uz svog mladog japija, oblačićete se kao poletna poslovna žena, ne suviše strogo, dovoljno elegantno i umereno seksi. Iako ste pre toga najviše voleli farmerice i patike.

Dobro, to je samo oblačenje. Mada oblačenje o ženi govori sve.

Ali, na šta se odnosilo ono o ponašanju, što vam je prijatelj zamerio? Ko je ta žena, koju on ne može da prepozna?

Ne ona slobodna, kritična, cinična, nesputana, bezobrazna i nepobediva, nego neka meka, popustljiva, ženstvena, posvećena.

Ne njegova prijateljica, nego nečija devojka.

Koja ne flertuje sa svima oko sebe, jer ne želi da dečko stekne pogrešan utisak, ne zabavlja društvo i zgrozi se kad neko traži da ispriča onaj vic, jer ne želi da bude upadljiva i dečko pomisli kako je ona nekakva muškarača.

Ova vrsta mimikrije je obostrana. Važi i za muškarce. O njima, njihovi prijatelji kažu da su potpuno druge osobe kad su sa njom i kad nisu. I više vole da ga viđaju nasamo, jer kad je sa njom, sa njim ništa ne može normalno da se priča.

Pa, prihvatite sa radošću mogućnost da kameleonišete, možda pronađete u sebi nešto dobro i vredno, što do sada još nije dobilo svojih pet minuta. Šta vas briga šta pričaju prijatelji. Njih ne zanima šta vi možete uz nekog da postanete, da otkrijete i saznate o sebi, njih zanima samo onaj deo koji pripada vašem prijateljstvu. To je posesivno i sebično.

Čik probajte to da im kažete, kad počnu da vas prozivaju.

Izvor fotografija: pinterest.com

Aleksina Đorđević

Comments