Otpuštanje prošlosti je jedna od najvažnijih lekcija na putu samospoznaje i oslobađanja energije, koja je bila zatrpana, blokirana i zauzeta, držeći prošlost u fokusu, uz pomoć raznih destruktivnih načina. Kajanje, osećanje krivice, žaljenje za propuštenim i neprepoznatim šansama, razmišljanje o tome šta bi bilo da je bilo… Svako poklanjanje pažnje prošlosti, vezuje vas i oduzima vam pažnju koju treba da usmerite na sadašnjost, na življenjene punim plućima. 

Pronaći ćete u sebi stabilnost i zadovoljstvo koje ne može niko drugi da vam pruži

Istina je da stvarno zadovoljstvo i sreću možete pronaći samo u sebi – ne u zvezdama, karijeri, ljubavi, životnim postignućima. U centru vašeg bića nalazi se izvor radosti i stabilnosti, a do njih ne možete da dosegnete, dok ne otpustite prošlost. Jednom kada to shvatite i otkrijete, umećete da vodite računa i da čuvate sebe od toksičnih uticaja sa strane, i biće vam daleko lakše da razotkrivate obrasce (i njihove toksične uticaje) u vama samima. 

Moći ćete da oprostite sebi

Opraštanje je način otpuštanja prošlosti i neophodno je za vašu mentalnu ravnotežu, psihičko zdravlje i duhovni razvoj. Kada se setite stvari koje ste učinili iz gluposti, ili svesne loše namere, zbog kojih se stidite i koje biste povukli i poništili kad biste mogli, ono što možete, jeste da sebi oprostite zbog toga. Vi niste loša i glupa osoba, zato što ste postupali loše i glupo. Neće to biti lako, ali izvodljivo je i veoma oslobađajuće. Dajte sebi šansu da probudite i koristite svoje kapacitete i potencijale i da budete ono što jeste, što umete i što možete da naučite. 

Nalazićete radost u svemu i moći ćete da sledite svoju strast

Oslobađanje od prošlosti napraviće mesta u vašem umu i vašem srcu za nove stvari – otkrićete strasti za koje niste znali da ih imate, ili koje ste potisnuli, odrekli ih se i zaboravili. Jer, one potiču iz detinjstva, iz vremena kada ste bili neopterećeni i slobodni, neukalupljeni i u bliskom kontaktu sa svojom maštom i snovima. Sada ćete moći da se na zreo i konstruktivan način služite svojom maštom i probudite svu svoju kreativnost i konstruktivnost. 

Otkrićete unutrašnju snagu

Vaša snaga je jedna od energija koja je “učvorena” vezanošću za prošlost. Kada se oslobodite prošlosti, moći ćete da koristite svoju snagu, da se oslanjate na sebe i da donosite odluke i pravite izbore slušajući samo sebe, sa sve manje oklevanja. 

Comments