Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Kada naiđu momenti u životu od kojih se teško podiže glava, snage i elana vam ponestaje za bilo šta, šta preuzimate u tom slučaju? I da li preuzimate nešto ili se prepuštate bolu? Možda je ovo tema za vas, koju bismo mi rado razradili i podelili sa vama.

slika 14 Kada je teško, kako ići napred kroz život?

“Najvažnije je naučiti čoveka da misli” Bertold Breht

Shvatili ste još po rođenju da vam je dat ovaj život da ga živite kako najbolje znate. Činjenica je da imamo samo jedan život, jedan jedini. Mada je ključno to, da ne shvatate ovu činjenicu za ozbiljno, jer da je tako sve bi bilo drugačije. Da li biste pretvarali svoj život u večito putovanje po mestima koje nazivamo, “Zabrinutost”, “Depresija”, “Nezadovoljstvo” , “Strah”, “Konflikti”, “Razočarenje”, a to ste mnogo puta do sada uradili kao pravi profesionalci. Izgubili ste naviku da razgovarate sami sa sobom i nastojite da svoje želje poistovetite sa realnošću. I zašto bismo nanosili sebi bol? Izgleda da ima više smisla da se krijemo iza lažne veselosti, bezbrižnosti, nego da sebi priznamo da nije onako kako bismo hteli.

slika 24 Kada je teško, kako ići napred kroz život?

Ne gledati istini u oči! Ni slučajno!

Čovek je odličan prevarant. Profesionalac da samog sebe zavara. Zašto to kažemo? Zato što stalno odbijamo da mislimo o teškoćama, razočaranjima i gubicima. Dok prećutkivanjem istog ništa se ne rešava. Svaka pojava ili problem ima svoj uzrok.Vaši duševni nemiri se nisu odjednom stvorili, sve je to rezultat vašeg određenog ponašanja, verovali vi ili ne? Nije moguće pobeći od odgovornosti. Ona uvek stigne čoveka i natera ga da plati punu cenu. Koliko god u teškim momentima, kada ne možete ni da dišete od bola, ne možete da potonete. Život želi da se borite i da se borba nastavi. Tu nepoznatu silu koja nas vraća na površinu, ne brine kvalitet našeg života, da li smo zadovoljni što smo živi. Možda se tu i krije suština vašeg postojanja. A to jeste, dat vam je život, ako već želiš da ti bude lepo, izvoli, potrudi se. Budi kreator sopstvenog života, prihvati istinu ma kakva ona bila i pokreni se.

Šta treba da učinimo da nam svakodnevica ne bude kazna, već smisao postojanja? Kako živeti, a da vam bude lepo? Ko je za to odgovoran?

Iluzije ili takozvane greške u zapažanju, jesu najveći krivci, suviše vas skupo koštaju da biste dozvolili da upravljaju vašim životom. Ponekad ono što želimo, doživljavamo kao da je stvarno. Stoga i situacije koje su potpuno bezazlene doživljavamo kao potpunu katastrofu. Dešavalo vam se da sa nekim ostvarite potpuno razumevanje, a onda se ispostavi da vas nije shvatio, podržao, već vas je obmanuo i razočarao. U takvim situacijama možemo da tražimo izgovore u podlosti ljudi, u surovosti života, na svoje prethodno negativno iskustvo, ali sve biva uzalud. Doživeli ste poraz jer niste sagledali stvarnost, onakvu kakva zaista jeste. Početna pozicija je bila pogrešna, kao i vaša očekivanja i vaše ponašanje.

slika 43 Kada je teško, kako ići napred kroz život?

Život je samo jedan

Kao što smo već konstatovali da su iluzije glavni krivci za vaša razočaranja, neuspehe i još mnogo loših stvari koje su vas zadesile. Da ne bi sve izgledalo kao uzaludna borba sa vetrenjačama, suština našeg putovanja jeste u upoznavanju samog sebe i da je najvažnije priznati sebi pravo na grešku. Zatim odrediti suštinu i sadržaj konkretne životne situacije koja vas muči, tada tek možete da donesete pravilno rešenje, ono koje vam je zaista potrebno i koje je u skladu sa zdravim razumom.

U suprotnom, pravićemo iste greške, upadaćemo uvek u jedne te iste nevolje i tako u nedogled. Postavite sebi prava pitanja u želji da dođete do iskrenih odgovora. Borite se stvarno protiv svojih iluzija, ne samo u mislima,već u realnosti. Samo na taj način možete uvideti kolika je vaša snaga, koliko ste strpljivi, uporni i koliko volite svoj život. Ponovićemo: “Život je samo jedan!” i ne treba ga olako shvatiti.


Alex Anđelković – Zaljubljenik u umetnost, kad god ima priliku želi da podeli svoje impresije sa drugima, da zaintrigira druge da je makar malo zavole. Umetnost – “Čaroban svet” njena definicija.

Editors choice