NE – momku koji vas ubeđuje da ćete mnogo propustiti

On vam neće pružiti priliku da izvedete jedno ljubazno “ne, hvala” nego ćete verovatno morati vrlo grubo da ga odbijete, da bi shvatio da ozbiljno mislite. Gadan je osećaj kad vas neko tera da se spustite ispod svog nivoa, zato što nije u stanju da drugačije primi informaciju, ali tako ste barem sigurni da ćete najradije propustiti sve i bilo šta, što bi ovaj mogao da vam ponudi.

NE – momku koji vas je već povredio

Jer on se neće promeniti i vi to znate. I opet će vas povrediti, a vi nećete biti ljuti na njega, nego na sebe zbog svoje slabosti, što se niste držali svog NE. I to znate. Poslušajte sebe.

NE – roditeljima koji znaju šta je najbolje za vas

Ovde smo u najvećoj opasnosti da posegnemo za inatom i da ne primimo ni jedan razuman predlog ili savet, samo zato što dolazi od roditelja. Saslušajte ih, kao da slušate neke stručnjake, uvažene i cenjene na polju razumnih saveta, a zatim će vaše NE biti izraz vašeg integriteta, a ne bunta. Osim ako vam daju zaista dobar predlog.

S 2 Kada TREBA da kažete ne

NE – poslu koji će vas žive zakopati

Svi će vam reći da ste ludi što ostavljate siguran posao, ali ako vi znate celim svojim bićem da je to grob u kome ćete živi istruleti, ne slušajte nikoga. Ono što je za nekog sigurnost, za vas je smrt i oni to neće nikada razumeti. Ništa ne objašnjavajte, nikada neće shvatiti.

NE – nepristojnim ponudama

Neko želi da vas kupi? Podmiti nečim. Pa, razmislite. Možda nudi dovoljno para. Ili dovoljno dobru razmenu. Nemojte reagovati kao uvređena čistota i nevinost. Samo razmislite o ceni. Tako vam posle neće biti krivo, kad rešite da ipak niste na prodaju.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Fotografije: www.pinterest.com, www.dailymail.co.uk

Aleksina Đorđević

Comments