U vezi – Ovo je tema koja zahteva od muškarca da bude apsolutni džentlmen. Time što tretirate svoju lepšu polovnu bez imalo poštovanja pokazuje da ste sebičnjak koji crpi satisfakciju iz činjenice da je moćniji od žene. Ženu treba tretirati s poštovanjem i brigom. Džentlmen će ovo postići, tako što će:

Pamtiti male stvari – Džentlmen se postara da uvek zapamti male stvari koje krase njegovu lepšu polovinu ili su joj samo bitne. Vrstu hrane koju voli, njenu omiljenu čokoladicu, način na koji slaže čarape u fioku – i postara se da mu ne bude teško da je nekad obraduje tom čokoladicom ili da složi svoju garderobu na način na koji ona to radi. Ove male stvari ponekad prođu neprimećene, ali onog trenutka kada primeti da to radite (zbog nje), videćete koliko joj to znači!

Otvorite joj vrata auta – Većinu muškaraca je, iz nekog razloga, sramota da se ponašaju džentlmenski i čine male stvari kao što su otvaranje vrata devojci. Sramota. Ako pitate 20 žena da li više žele dečka koji će im otvoriti vrata ili onog koji neće, mogu da se kladim da će sve odabrati prvu varijantu.

Ne očekujte da se stvari urade same od sebe – Nikada ne očekujte od žene da pere vašu odeću. Onog trenutka kada muškarac počne da podrazumeva da će se ove stvari dogoditi – to je trenutak kada žena prestaje da oseća da je cenite. Budite džentlmen i uzmite na sebe da uradite ovakve stvari, barem s vremena na vreme.

tumblr mbw6d0mObA1rwuu5ro1 500 Kako biti džentlmen: Vodič za modernog muškarca (5. deo)

Ženu treba tretirati s poštovanjem i brigom

Manite se ponosa – Ponosu nema mesta u vezi. Ako se raspravljate oko nečega, nemojte biti tvrdoglavi i nadglašavati je, pustite je da vam kaže u čemu smatra da je problem. Često može da se dogodi da je u pitanju čist nesporazum koji ste vi izazvali. Nemojte biti previše ponosni u vezi sa svojim greškama. Svaki džentlmen razume da je ponosu mesto negde drugde.

Radite stvari koje ne očekuje – Ovo je ključ ženinog srca. Ako stiže kući kasno s posla, napravite joj romantičnu večeru ili samo – večeru. Kupite joj cveće ili čokoladu bez posebnog povoda. Ovo su stvari kojima ćete održavati plamen svoje veze, a možda ga čak i dodatno rasplamsati.

U narednom članku pročitajte kako da budete džentlmen na sastanku.

Prethodne delove iz “Vodiča za modernog muškarca” možete pročitati ovde.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Comments