Teško je donositi odluke, ne samo zato što je teško biti odgovoran i prihvatiti posledice svojih odluka, nego i zato što je teško biti mirna sama sa sobom kad već jednom doneseš odluku. Da ostaviš sve dileme i da prestaneš da brineš o tome da li si dobro odlučila i da je možda ipak trebalo bolje da razmisliš, ili da manje razmišljaš i vodiš se instiktom. Proces donošenja odluke je iscrpljujući, čim počneš da promišljaš i analiziraš, a kad jednom presečeš, posle dužeg ili kraćeg iscrpljivanja, ne možeš samo da odahneš, jer odluka počinje da deluje i sad nema nazad. Evo šta treba da imaš u vidu kako bi bila mirna sa svojim odlukama.

Svaka je odluka prava

Šta god da si odlučila, uradila si najbolje što si mogla u tom trenutku. Ti ne možeš da predvidiš ishode, da uzmeš u obzir neočekivane uticaje i okolnosti, pa da prema tome odabereš. Možeš samo da razmišljaš, odmeravaš rizik, osluškuješ svoj osećaj i da na kraju presečeš i odabereš, ovako ili onako. Svaka odluka može da pođe po zlu, a takođe može da donese i najbolje moguće ishode. Mnogo znači to kako se osećaš, a ako si mirna sa tim što si najzad odlučila, to je dovoljno da iz svake odluke proizađe najbolje. Nama ljudima nije dato da pravimo generalne probe svog života i da budemo sto posto sigurni u svemu. Ali u jedno možeš da budeš sigurna, svaka odluka je dobra, prosto zato što si odlučila onako kako si najbolje umela.

blog1 6 Kako da budeš mirna sa svojim odlukama

Postoji prirodan poredak stvari

Ne možeš na silu preusmeriti stvari, postoji prirodan poredak, postoji kosmička podrška, koja se izražava u vidu otvorenih i zatvorenih vrata na tvom putu. Ako ideš putem na kome uspevaš da prevaziđeš prepreke i nailaziš na rešenja (otvorena vrata) tamo gde nisi ni očekivala, to je pravi put, koji ima podršku univerzuma. Ukoliko ti se svakog časa nešto ispreči, prosto kao da te zaustavlja da ne sprovedeš svoj naum, koliko god ti bila sigurna da je to prava stvar, verovatno ne treba da ideš tim putem, jer nije za tebe. Kosmičke trase obeležene su vidljivim znacima, signali se nalaze svuda oko tebe, samo treba da budeš otvorena za božansko, koliko i za praktično – u tome je ravnoteža.

Comments