#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Kako da budete aktivni i dok sedite?

Kako da budete aktivni i dok sedite?

Većina današnjih poslova zahteva osmočasovno sedenje, zbog čega mogu nastati neki ozbiljni zdravstveni problemi. Zato je neophodno da se svakoga dana malo razmrdate, čak i ako ste u sedećem položaju!

Srećom, postoje načini na koje možete biti aktivni i dok sedite, pa pogledajte neke jednostavne načine kako da to postignete.

Sedite na ivici stolice

Jedan od najboljih načina da pokrenete svoje mišiće dok ste u sedećem položaju jeste da promenite način na koji sedite. Često se dešava da dok sedimo krivimo naša leđa i ramena. Umesto toga, provedite neko vreme sedeći na ivici stolice, jer ćete tako morati da ispravite vaša leđa i ramena, čime će i vaše ruke imati veću aktivnost. Osim što ćete tako pokrenuti vaše mišiće, ovakvim sedenjem ćete uspeti da svoje telo odmorite od položaja u kojem se obično nalazite.

kako da budete aktivni i dok sedite 1 Kako da budete aktivni i dok sedite?

Pokrećite stopala

Ovu vežbu možete uraditi na dva načina. Jedan je da podižete stopala, sa prstima na podu, nekoliko centimetara od poda, a drugi je da stopalo okrećete u krug. To je odličan način da aktivirate svoje mišiće, ali i da potpomognete cirkulaciju. Radite ovu vežbu barem jednom na svakih sat vremena.

Istegnite leđa

Tokom sedenja, vaša leđa trpe najveći pritisak, pa je zato dobro da ih malo istegnete kad god osetite napetost. Drugi način je da koristite naslon na stolici kako biste se ispravili. Uradite to nekoliko puta na dan, jer ćete tako sprečiti pojavu bolova u leđima, ali nemojte nikako zaboraviti da vežbu radite svaki dan.

Radite vežbe za ruke

Iako vam se čini da tokom sedenja vaše ruke nisu toliko pod pritiskom, posle nekog vremena možete doći u situaciju da osećate bolove i u rukama. Stoga svakoga dana uradite nekoliko kratkih vežbica za ruke i ramena, tako što ćete napraviti 20 kratkih krugova u smeru kazaljke na satu i u smeru suprotnom od smera kazaljke na satu. Uradite to isto i sa svojim zglobovima.

kako da budete aktivni i dok sedite 2 Kako da budete aktivni i dok sedite?

Podižite noge

Osim što bi trebalo da svakoga dana pokrećete stopala, trebalo bi da to isto radite i sa vašim nogama. Uradite to tako što ćete ispraviti leđa, a zatim 10 sekundi podizati obe noge sa poda, u uspravnom položaju. Uradite minimum 10 takvih vežbi dnevno. Da biste malo zakomplikovali vežbu, zadržite noge u tom položaju kada ih podignete sa poda.

Stisnite dlanove

Jedan od najboljih načina da pokrenete vaše mišiće, jeste da stišćete dlanove po 10 puta na svakih sat vremena. Tako ćete uspeti da podstaknete cirkulaciju, ali ćete i odmoriti vaše prste i dlanove od neprestanog kucanja i pisanja.

Izvor fotografija: fitness.allwomenstalk.com

Jasna Đorđević

Editors choice