Često nam se čini da je dan prekratak za sve što treba da uradimo. Zatrpani smo poslom, dok izađemo iz kancelarije već je mrak. Kući dođemo mrtvi umorni, a tek treba da se posvetimo porodici i domu. A gde je vreme za prijatelje, knjigu, dobar film? A tek naše vreme za lakiranje noktiju i opuštajuće kupke? Nemoguće je sve postići!

Međutim, ako napravite jasan plan i potrudite se, moguće ja da uspete sve da obavite, pa čak i više od toga!

tumblr m0ow66GILM1qbwiabo1 500 Kako da budete produktivniji

Naspavajte se

Ako ste jedan od onih koji govore da će se naspavati kad umru, vreme je da se promenite. Kada ste odmorni, efikasniji ste i brže obavljate sve zadatke.

Rutina

Napravite neku rutinu od stvari koje treba obaviti i pridržavajte se. To je recimo odluka da u deset ujutru odgovarate na mejlove. Da vam je u dva pauza za ručak. Da kad dođete kući uključite mašinu. Uskoro ćete to obavljati bez muke i ne razmišljajući o tome.

Ustanite ranije

Tako ćete produžiti dan! Imaćete vremena da doručkujete i popijete kafu pre posla. Lepo se sredite i razbudite pre odlaska u kancelariju.

tumblr l7pkdasnfU1qc7au7o1 500 large Kako da budete produktivniji

Napravite dnevni plan

Svakog jutra napišite šta treba da uradite, zabeležite važne datume, kad ste zakazali kod doktora, frizera, kad je vašoj drugarici rođendan. Ne kažu za džabe da samo budala pamti, a pametan piše!

Vežbajte

Uvedite neku vrstu fizičke aktivnosti, kako biste se razbudili, oslobodili stresa i povratili pozitivnu energiju.

Brinite o zdravlju

Brz tempo života može uticati na vaše zdravlje. Zato pazite šta jedete, kako se oblačite, izbegavajte alkohol i slično.


Lenka Gatić

Comments