Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/2

Možda inače i ne razmišljaš o tome koliko vere imaš i čemu se nadaš i šta je čovek kad ostane bez nade i vere, dok ne dođeš u neku očajnu situaciju, kad više ne vidiš pred sobom nikakvu mogućnost, nikakav izlaz. Možda ne vidiš sebe kao osobu koja se nešto mnogo oslanja na veru i nadu, jer se uglavnom oslanjaš na akciju, razum, strategiju, na sopstvenu sposobnost da rešavaš svoje probleme – dok se ne suočiš sa beznađem. Svako ponekad dođe u takvu situaciju, kad mu izgleda da je potrošio sve opcije, iskušao sve mogućnosti i naišao na zid. Kad više ništa ne može da čini, osim da se moli i da se nada, a ne vidi da u sebi ima zrnce vere i nade, trunčicu energije koju bi uložio u neku pozitivnu misao.

Kad ne možeš ni da pomisliš ni da podneseš da ti neko kaže da će se sve rešiti i da će sve biti u redu, kad ne vidiš pred sobom ništa osim zida, bilo da se radi o zdravlju, o nemogućim emotivnim odnosima ili karijeri – trenutak je da se okreneš i pogledaš unazad.

Put napred ti izgleda zatvoren – pokušaj da nešto vidiš pred sobom samo te još više frustrira i dovodi do očajanja, dakle, okreni se za pola kruga i pogledaj put koji si do sada prešla, pogledaj ono što stoji iza tebe. Taj vidik ti je širom otvoren i zato ga pažljivo razgledaj. Toliko si se naputovala da bi stigla tu gde jesi. Koliko puta si stajala dezorijentisana na raskrsnicama? Koliko puta ti se činilo da radiš pravu stvar, a ispala je pogrešna? Koliko puta si bezvoljno i skeptično ulazila u odnose i projekte koji su zatim ispali sjajni? Koliko puta ti se činilo da si udarila u zid, a ispostavilo se da je u pitanju lavirint, a svaki lavirint ima izlaz? Koliko puta se rešenje ukazalo tamo gde ga nikada ne bi videla i očekivala? Sve to imaš u svom iskustvu. Tvoj put se prostire i nadalje, od tačke na kojoj stojiš, iako to sada ne možeš da vidiš, ni da zamisliš. Uzmi pauzu i predahni. Ako misliš da si stigla do zida, spusti se na zemlju, nasloni na zid i odmori.

Editors choice