Prijave za prvi besplatni trening dan posvećen samo ženama, adidas Women Training Day su već uveliko počele, a veliki sportski događaj biće održan u subotu, 10. decembra u Muzeju grada Beograda (Resavska 40b). Pripadnice lepšeg pola moći će da se prijave putem sajta www.boostbelgrade.rs i izaberu neki od 24 besplatna treninga iz oblasti fitnesa, joge i trčanja. O svim joga izazovima koji vas očekuju na ovom događaju i koliko je ova fizička aktivnost bitna za sve nas za portal govori joga instruktor Vanja Šoškić – Vanjalina.

Zašto je joga danas toliko važna i sve više tražena fizička aktivnost?

Mislim da su ljudi danas izloženi velikom stresu, bržem životu, ali i da su sve otvoreniji i samosvesniji, pa tim verujem da se pojavila i sama potreba za ovim drevnim i duhovnim discpilinama koje nose posebnu vrednost. Ona je uvek bila tu, vekovima unazad, možda je sada zbog velikog pristustva društvenih mreža i medija samo više globalizovana i približena većem broju pojedinaca.

joga 1 Kako da joga postane tvoja svakodnevna fitnes rutina

Koliko je za žene bitno da se bave bar nekom fizičkom aktivnošću?

Mislim da je veoma važno da se svi bave sportom zato što se baveći sportom zapravo bave sobom. Fizička aktivnost, za koju god se odlučili, je veoma važan element života. Ona nas čini samopuzdanijim, jačim, sposobnijim, motiviše nas, postajemo fokusirani i, hteli mi to ili ne, menja naše stanje uma iz nervoznog i zabrinutog u opuštenije i pozitivnije.

Zbog čega ste vi izabrali jogu?

Oduvek me je privlačila ova drevna disciplina i jogiji, ali kada mi se pružila prilika da je i sama praktikujem, pre nekoliko godina, bila sam oduševljena pozitivnim efektima kako fizičkim, tako i psihičkim. Mogućnost da smirimo misli, ustalimo disanje, unesemo svesnost u pokret, reči i fizički ojačamo kroz savladavanje sopstvenih blokada i strahova, meni je bilo više nego dovoljno da zauvek zavolim ovu disciplinu. To je disciplina koja je mnogo više od samo “fizičke aktivnosti”.

Comments