Koliko često trenirate i koliko vas je joga promenila ili pozitivno uticala na vaš život?

Na samom početku mog joga putovanja, trenirala sam čak i nekoliko puta dnevno u želji da savladam određene položaje, poze, i samu sebe između ostalog. Moja svakodnevna oduševljenost jogom i “novom svešću” raste iz dana u dan i uprkos svakodnevnim treninzima koje držim, obavezno ostavljam vremena i za sebe i svoju praksu.

Koju vrstu joge praktikujete na svojim treninzima i šta je za vas najveća nagrada kao instruktora joge?

Pošto sam zvanično samouki jogi, joga koju ja praktikujem je mešavina različitih vrsta joge, najviše “Ashtanga” i “Vinyasa” yoge. Kako je vreme prolazilo, kako sam upoznavala različite vrste joge i s obzrom da nisam neko ko voli rutinu, mogućnost da sama iskombinujem elemente onih vrsta koje mi se najviše sviđaju i koje mi najviše prijaju mi se činilo kao prava stvar! Uvek mi je posebno zadovoljstvo da imam mogućnost da podelim svoje joga putovanje sa mojim učenicima i upravo njihovi uspesi i njihova motivacija su ono što meni posebno izmami osmeh na lice.

joga 2 Kako da joga postane tvoja svakodnevna fitnes rutina

Kakve izazove pripremate za sve dame koje se odluče da 10. decembar provedu na adidas Women Training Day-u?

Na ovom adidas događaju ću upravo držati Ashtanga-Vinyasa treninge koje inače držim samo će biti podeljeni na dva nivoa. Jedan je za one koji bi da počnu lagano sa vežbama istezanja i disanja i da se oprobaju u ovoj disciplini, dok je tu i drugi trening gde ćemo raditi malo teže i zahtevnije vežbe. Naravno, bez ustručavanja, ljubitelji joge mogu da ostanu na oba nivoa.

Kome biste preporučili da dođu na joga treninge?

Jogu bih iskreno preporučila svima, jer radeći jogu pojedinac postaje svestan sebe i svog zdravlja, počinje da menja svoje navike i da održava svoje telo i um zdravim. Joga, kao disciplina može da bude apsolutno personalizovana i da nam pomogne da se oslobodimo stresa, da postanemo svesniji, staloženiji, ispunjeniji i da omogući da energija teče slobodno kroz naše telo (oslobođena bolnih i blokiranih delova tela), stišava naš um i on postaje pasivniji što zapravo i predstavlja taj sam početak meditativnog stanja.

Comments