Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Reakcije pod uticajem emocija, obično su impulsivne i preterane i iz njih ne proizilazi ništa dobro. Iako si uglavnom uravnotežena i razumna osoba, pod nabojem osećanja svest se sužava i ako reaguješ odmah, posle obično zažališ. Pokušaj da se bolje kontrolišeš i izbegneš ishitrene i preterane reakcije i teret kajanja i preisptivanja koji sledi za njima.

Diši i broj do deset

Ili još bolje – pomeri se, napusti prostoriju, diši i broj dokle god je potrebno da se malo umiriš. To je mnogo produktivnije nego da se odmah rasplačeš ili da počneš da optužuješ onog ko te iznervirao, povredio, naljutio, ili da vičeš i besniš. Drama ništa ne rešava.

View this post on Instagram

London, but feels LA. ✨ #MiuMiu anzeige/ad

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne) on

Prihvati svoja osećanja

Ako potiskuješ osećanja, osiguravaš im predstojeću eksploziju – potisnut sadržaj stvara naboj, koji mora da izađe, a to se obično dešava na najmanji podsticaj, u nekom krajnje nepodesnom trenutku. Nešto te malo “čačne” i erupcija se desi, bez kontrole i zadrške i verovatno se prospe po nekome ko ti ništa nije skrivio. To je jedan od onih momenata van kontrole, zbog kojih posle najviše žališ. Zato se suoči sa svojim osećanjima, budi ih svesna i distanciraj se – to su samo osećanja, to nisi ti.

Ako se osećaš loše, ne radi ništa

Ukoliko osećaš nervozu, frustraciju, anskioznost – najbolje je da se izdvojiš, da ne radiš ništa i ne činiš ništa. Ukoliko pokušavaš da nešto rešiš u ovakvom stanju, donećeš pogrešne odluke, vođene emocijama. Iskuliraj.

Editors choice