Mango osim što je veoma ukusno i slatko tropsko voće, ima i izuzetno značajne efekte kada se koristi za negu lica i kose! Kao i svako voće, zdravo je za naš organizam. Bogat je vitaminom C, vitaminom A, kalcijumom i vlaknima. Zahvaljujući antioksidansima štiti, hrani i hidrira – sve što treba našem licu i kosi! U nastavku vam dajemo predloge kako da ga upotrebite!

Nega lica

Oduševiće vas koliko koža izgleda bolje i mladoliko uz pomoć manga! Kolagen koji mango sadrži, učiniće vašu kožu čvrstom i glatkom! Koštica koju ima, koristi se za pravljenje mango putera, koji je bogat masnim kiselinama – zato će koža biti meka i dubinski hidrirana. Dakle, dehidrirana i suva koža će posebno uživati u ovom voću!

Zatim, antioksidansi u mangu sprečavaju pojavu znakova starenja i umiruju kožu. Takođe, pružiće vam zaštitu od sunca. Stoga, upotrebite ga kao masku za lice – dobićete smanjenu vidljivost linija i bora koje su definitivno najveća muka kada je u pitanju koža lica! Predlog: pomešajte izmiksan mango sa malo belanaca i kada dobije izgled paste, nanesite direktno na lice i držite 30 minuta. Korišćenje ove maske jednom nedeljno će doprineti zdravijem izgledu kože! Mango puter se takođe može naneti direktno na lice za nahranjenu i mekšu kožu, posebno za onu koja je suva i osetljiva! Isto tako, mango je sjajan i u ulozi čistača lica! O, da! Mango pulpa može veoma temeljno da očisti vaše lice. Pomešajte je sa bademovim prahom ili mlekom i takvom mešavinom možete odlično očistiti lice od prljavština i bakterija.

Comments