Koliko vas u svakom trenutku pri sebi ima barem jednu kremu za ruke? Nađe se u tašni ili na noćnom stočiću, možda u kolima ili na stolu u kancelariji, ali svakako – tu je pri ruci, za slučaj da vam se šake “umore”, osuše ili jednostavno postanu neprijatne na dodir. Naše šake su možda jedan od najizloženijih delova našeg tela, i zato nije ni čudo što je koža na šakama osetljiva usled velike izloženosti svim vremenskim uslovima i konstantnoj “upotrebi” – klikću, spremaju, rade, neguju, maze… Jednostavno, šake su pored toga što su vredne i radne, onaj deo tela kojim iskazujemo ljubav i nežnost, i zato nam je uvek od velike važnosti da budu prijatne i meke.

Nakon duge i hladne zime koju smo proveli noseći i skidajući rukavice – naša suva i “pohabana” koža sigurno očekuje prolećni oporavak sa velikim nestrplljenjem. Takođe, u zimskom periodu mnogi ljudi susreću se sa pucanjem kože ili pojavom ekcema, a mi vam u nastavku teksta predlažemo kako na najbolji način možete negovati i oporaviti svoju kožu na šakama ovog proleća. U pitanju su samo tri jednostavna koraka, ali ako ih se redovno pridržavate i posvetite im posebnu pažnju, rezultati će sigurno doći.

grace madeline R9rIQVa1wWA unsplash scaled e1617030113665 Kako da na najbolji način negujete svoje ruke

Nežno pristupite pranju ruku

U ovom periodu pranje ruku dodatno je pojačano i peremo ruke nakon svakog poteza koji napravimo – što znači mnogo puta u toku samo jednog dana. Iako je pranje ruku ključna aktivnost pri sprečavanju bilo kakve vrste zaraze, moramo paziti i na to kakvim ih sapunom peremo, kako ne bismo doveli do neželjene iritacije i pojave ekcema ili crvenila na koži. Dakle, obratite pažnju na hemijski sastav sapuna koji kupujete, i nemojte koristiti one koji u sebi sadrže puno alkohola i neprirodnih hemikalija. Alkohol uništava bakterije, ali isto tako i skida prirodni sloj masti sa kože, što je može učiniti osetljivijom. Preporučujemo vam da ruke perete nežnim pokretima i sapunom koji u sebi sadrži sastojke kao što su maslinovo ili kokosovo ulje.

Comments