Suva koža je veoma osetljiva i zahteva posebnu negu. Ukoliko je ne negujemo na pravilan način, ona može postati zategnuta, gruba, crvena ili čak i vidno isperutana. Svrab i peckanje su još jedna neprijatna pojava koju svakako želimo da izbegnemo.

Saska Jankovic Garnier Kako da negujem lice: Čišćenje suve kože lica

Zato je, kada su nega i čišćenje suve kože lica u pitanju, prvenstveno važno obratiti pažnju na hidrataciju, kao i na to da proizvodi koje koristimo budu blagi, bez alkohola i posebno prilagođeni osetljivoj koži.

Isidora Ljubinkovic Garnier Kako da negujem lice: Čišćenje suve kože lica

Kako bismo vam pomogli da odaberete prave proizvode za negu i čišćenje suve kože, posavetovali smo se sa beauty blogerkom Zlatanom Ćirica Lisinac, koja nam je objasnila postupak pravilnog skidanja šminke.

Lenka Gatic Zorana Cirica Lisinac Garnier Kako da negujem lice: Čišćenje suve kože lica

Takođe, sa nama su svoja iskustva o čišćenju i nezi lica podelile i pevačica Saška Janković, manekenka Isidora Ljubinković i instruktorka Stott Pilatesa (Body Mind) Lidija Kuzmanović, koje imaju suvu kožu lica.

Lidija Kuzmanovic Garnier 1 Kako da negujem lice: Čišćenje suve kože lica

O pravilnoj nezi i čišćenju normalne kože smo već govorili u ovom videu, a naredni put imaćete priliku da saznate više o čišćenju masne kože lica.

Lenka Gatić