Sa promenom godišnjih doba, isto tako treba da menjaš i svoju svakodnevnu beauty rutinu. Nega kože ne može da ti bude ista tokom svakog godišnjeg doba jer ona reaguje drugačije na različite vremenske prilike.

Negom kože treba da se baviš svakog dana i samim tim svakog dana treba da izdvojiš makar malo vremena za dobar self-care tretman, sa akcentom upravo na nezi kože. Ne zaboravi da kada izgledaš dobro i osećaš se dobro!

noah buscher eCJiD00AJqs unsplash e1568276845205 Kako da neguješ kožu nakon leta

Postoji određeni prelazni period kada je leto na samom kraju, dok jesen još uvek nije zvanično počela, a to možemo komotno da tretiramo kao “peto godišnje doba”. To je dakle period od polovine avgusta do prvog dana jeseni. Vreme je promenljivo, čas je sunce, čas kiša, pa onda malo vetar, pa kombinacija sva tri… Bude svega. Ne znaš ni kako da se obučeš kada kreneš negde, jer ne znaš kakav će biti ostatak dana, a kamoli kako da neguješ kožu tako da ona na neki način na kraju trpi i šok zbog čestih vremenskih promena.

Zbog svega ovoga posebnu pažnju treba da posvetiš svojoj koži, ali i otkriješ na koji način treba da je štitiš, hraniš i neguješ. To možeš raditi i prirodnim metodama, određenim produktima iz kozmetičke industrije, ali i namirnicama koje unosiš u organizam, koje automatski utiču na izgled tvoje kože.

Ukoliko je tvoja koža dehidrirana nakon letovanja i izlaganja suncu, evo na koje sve načine možeš da joj vratiš blistavi sjaj!

Čaj od bosiljka

Tečnost koju unosimo u organizam svakodnevno doprinosi našoj koži, stoga osim vode treba da imaš rutinu zdravih napitaka u vidu voćnih mikseva i čajeva. Čaj od bosiljka ubrzava metabolizam, i stimuliše telo da oslobađa štetne toksine iz organizma. Po originalnoj recepturi, ovaj čaj ima i primesu ruže što mu poboljšava i ukus. Koristi se i kao stimulans za oslobađanje stresa i smanjuje šok u organizmu od naglih vremenskih promena koje štete našoj koži.

Comments