Tonik-voda

Navika koju bi svi trebalo da unesemo u svoju svakodnevicu (naročito sad u ovom vremenskom periodu) jeste korišćenje tonik-vode, naročito one koja u svom sastavu ima hydrosol. Ukoliko ne želiš da koristiš neki kupovni tonik, koji je često pun hemikalija koje možda i nisu najbolje za našu kožu, možeš da kupiš sebi neki koji je na prirodnoj bazi, jer je organska kozmetika i dalje velik hit. U svojoj torbi uvek drži tonik i usvoji naviku da se nekoliko puta u toku dana samo našpricaš po licu i rukama istim. Na ovaj način će tvoja koža ostati hidrirana i sjajna.

anthony tran Sd9A6NVHsd4 unsplash e1568276891722 Kako da neguješ kožu nakon leta

Serumi za negu lica

Retko kad se setimo da su nam u svakodnevnoj rutini potrebne i kapi koje u sebi sadrže hranljive sastojke za kožu. Obično se u njihovom sastavu nalaze vitamini C, D i E, koji su jako zdravi za kožu. Kao i tonik, ove kapi takođe mogu da se kupe u drogeriji ili tvom omiljenom koncept storeu, a da u sebi sadrže sve što je tebi potrebno za jutarnju skin-care rutinu. Potrebno ti je svega dve-tri kapi koje lagano utrljaš u lice i to je to. Ako si veći fan organske kozmetike, bolje uzmi neke koje su na prirodnoj bazi kako bi znala šta tačno stavljaš na svoju kožu i nemoj da brineš da li će ona biti blistava ili ne, sigurno si uradila odličnu stvar za sebe, a bilo ti je potrebno toliko malo vremena.

Piling

Piling čisti kožu od sve prljavštine koju pokupimo u toku dana gde god da se krećemo. Ako ne želiš da trošiš novac, piling možeš i sama da napraviš. Uzmi malo kokosovog ulja i pomešaj ga sa maslinovim, cimetom, kafom i dodaj esencijalno ulje ako želiš da ti koža više miriše. Ovakvim pilingom možeš da istrljaš celo telo dok se tuširaš i odmah ćeš videti razliku na svojoj koži, ali je i osetiti pod svojim prstima jer će biti daleko više glatka i čistija nego ranije. Piling nije potrebno da radiš više od jednom nedeljno, tako da to može biti deo tvoje vikend beauty rutine, koju sigurno imaš.


fotografije: unsplash.com

Jovan

Comments