Odbiti ženu je jedna od najtežih stvari koje muškarac mora da uradi. S jedne strane, plašite se da ćete izazvati njen bes, a sa druge, bez obzira na to kako će ona reagovati, može vam se desiti da ne spavate noćima.

U takvim situacijama se rađa potreba za učenjem fine veštine odbijanja, tako da ona ne gaji negativna osećanja prema vama.

Odbijanje preko mejla

Bez obzira šta ljubavni gurui kažu, odbijanje licem u lice šokira i boli više nego išta. Baš za ovakve situacije postoje lični mejlovi. Jedna od prednosti pisanja mejla je to što možete svoja osećanja zapisati kako želite, napisati tačno koliko vam treba i imate sve vreme ovog sveta. Objasnite joj kako se u stvari odvratno osećate zbog donošenja odluke i odbacite svaljivanje krivice. Možda imate stotinu problema sa njom, ali sada nije vreme da to iznosite. Kažite joj kako duge veze nisu za vas. Odvojite se od filmskih klišea tipa: “Nisam ja vredan tebe” – jer će to izazvati upravo suprotan efekat od onoga koji želite da postignete. Zasladite reči tako da ona može lakše da preboli odbijanje, ali nemojte preterati sa sentimentalnošću.

slika134 Kako da odbijete ženu na lep način

Zasladite reči, ali ne preterujte sa sentimentalnošću

Odbijanje kada vam se javi na chatu

Odbijanje devojke ne bi trebalo da uključuje mnogo pokušavanja. Nikad nemojte biti nepristojni samo zato što ste je upoznali na internetu. Ona živi u istom stvarnom svetu kao i vi, a sajtovi poput Facebooka i Twittera čine svet manjim i ona može znati nekoga koga i vi znate.

slika233 Kako da odbijete ženu na lep način

Pazite na reči

Odbijanje u krugu prijatelja

Ovde stvari postaju komplikovane. Ne biste želeli da povredite dvoje ljudi odjednom. Nova devojka može biti preporuka od strane vašeg prijatelja, koji je smatrao da može da vas spoji sa nekim. Nepristojno odbijanje ponude može biti neprijatno i za vašeg prijatelja. Ako na prvom sastanku shvatite da ona nije devojka za vas, bilo bi dobro otići na drugi sastanak i lepo joj saopštiti da nije vaš tip.

slika322 Kako da odbijete ženu na lep način

Nađite srednje rešenje i razgovarajte sa devojkom oči u oči

Odbijanje koleginice s posla

Ova rečenica provereno radi: “Voleo bih da izađem s tobom, ali veza sa kolegom je loša ideja i čini me nervoznim.”

slika422 Kako da odbijete ženu na lep način

“Bele laži” su nekada neophodne

Odbijanje devojke vodi u neprijatnu situaciju – kako za vas tako i za nju. Ipak, nastavak neprijatnosti je u vašim rukama, zato odigrajte pametno.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments