Angažujte virtuelnu pomoć

Virtuelni pomoćnik će pregledati vašu poštu i poruke i obavestiti vas o stvarima koje deluju neodložno, pa ćete moći da reagujete, ako procenite da je nešto zaista važno i ne može bez vas.

Odredite tarifu za hitne slučajeve

Ako morate nešto da radite i za vreme odmora, ili da čak prekinete odmor, formirajte cenu za tu vanrednu uslugu. Neka bude duplo veća i o tome obavestite klijente unapred.

Novac za odmor planirajte unapred

Vama odmor nije plaćen – kad ne radite, nema ni zarade. Zato planirajte svoj budžet za odmor i radite dodatno i naporno – znajući da ćete time sebi platite odlazak na neku egzotičnu destinaciju i isključivanje mozga (i tehnologije).

Planirajte odmor kad je zatišje u poslu

To je tokom leta verovatno onda kada je većina sveta na odmoru, u avgustu, ili za vreme božićnih praznika, kada svi odmaraju barem nedelju dana. Planirajte nekoliko kraćih odmora tokom godine, umesto jednog dugačkog, tako je praktičnije i delotvornije.

Digitalni detoks

Suština odmora je da laptop ostavite kod kuće, a telefon isključite. Ne morte svoje fotografije odmah deliti na Instagramu, uradite to kad se vratite. Odmorite mozak od sveta informacija barem nedelju dana, preporodićete se.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/lesparisiennesdumonde

Brankica Milošević

Comments