Nedelja ujutru. Već imaš onaj čudan osećaj u stomaku u vezi sa tim danom koji te polako uvodi u početak radne nedelje, a samo što je počeo. Vikend je završen i po glavi ti se vrte sve obaveze koje te čekaju narednog dana. Trudiš se da ne misliš mnogo i još malo uživaš u čarima nedelje, ali nešto ne ide. Tvoj um se pretvorio u posao, obaveze i stres!

Uz nekoliko saveta, pokušaj to da promeniš, i nauči kako da pobediš strah od nedelje i učiniš vikend posebnim i zanimljivim, i da sve ostalo staviš na silent.

Nedelja nije radni dan

Od velike važnosti je da posao, koji ti je ostao završiš u petak, ne ostavljaš za nedelju. Nedelja ne treba da bude dan za to. Ako jeste, već u startu praviš ogromnu grešku. Svi volimo kada u petak dođe vreme da se krene kući, kada stavimo torbu na rame, i ubrzanim korakom napustimo radno mesto. Ali, šta se dešava sa poslom koji je ostao da se završi? Jednostavno ne razmišljaj o njemu i tome se posveti u ponedeljak. Probaj to da promeniš, i videćeš kako je lep osećaj kada nedelju zaista iskorirtiš za opuštanje i odmor!

View this post on Instagram

Good morning everyone ☕️🤍 @junesixtyfive

A post shared by Women With Style (@women_with_style) on

Beg za vikend

Postavi cilj za vikend, i osmisli neko nezaboravno putovanje. Svaki beg donosi nam pozitivno raspoloženje, bilo da je planina, drugi grad, ili odlazak na mirnije mesto u gradu. To nas ispunjava pozitivnom energijom koja će se preneti na ponedeljak, jer ćemo otići vedriji na naše radno mesto, i puni priča za ispričati. Tako da, okupi partnera i društvo, izaberite vaš #weekendgetaway i dobro se zabavite!

Vikend je da se isključiš

Kao što je već spomenuto, radne obaveze ne treba ostavljati za vikend što znači: Ne otvarati poslovne mejlove, ne praviti poslovne dogovore sa kolegama telefonskim putem, deaktivirati sva radna obaveštenja tokom vikenda. Ako vaš posao zahteva da ne možete da se isključite na ceo vikend, odredite satnicu koja će vam biti namenjena za te stvari i ograničite je vremenom.

View this post on Instagram

@stephsa

A post shared by Women With Style (@women_with_style) on

Tretiraj svoj vikend kao mini odmor

Ideja je da ova dva slobodna dana tretiraš kao odmor od svakodnevnice, što će u potpunosti da te udalji od posla i ostalih obaveza. Učini nešto za sebe što već dugo planiraš. Poseti novi restoran u gradu, prošetaj sa drugaricama, upiši časove kuvanja ili neki interesantan kurs jezika, i učini vikend posebnim, a sebe nagradi nekom novom veštinom.

Učini nešto zabavno u nedelju uveče

Pre ovog koraka, od velike važnosti je da sve obaveze koje planiraš da obaviš po kući, završiš do određenog vremena kada će nastupiti “nedeljna zabava”. Isplaniraj sebi tu noć, i neka glavna reč koja te pokreće bude – sloboda. A na tebi je da osmisliš kako će to izgledati. Uživaj!

View this post on Instagram

Lunch in New York!

A post shared by Women With Style (@women_with_style) on

Zapitaj se zašto imaš strah od nedelje

Nikome baš nije drago kada čuje reč “ponedeljak”, osim ako smo na godišnjem odmoru i na nekoj predivnoj destinaciji. Ali ako smo na radnom mestu, koje uvek može biti stresno, koliko god voleli svoj posao, ponedeljak nam ipak malo teže pada. Zato je veoma bitno da vikend iskoristimo na najbolji način, napunimo baterije, i manje će nas plašiti ta nedelja, a i ponedeljak će nam “lakše pasti”. Jer, zašto bismo trošili ovaj dan na takve stvari?

Umesto da se prepustite očaju i pustite da nedeljni prepadi pobede, gurnite svoje nedeljne strahove u ponedeljak i počnite da uživate u svom danu!

Naslovna fotografija: instagram.com/women_with_style

Andrea Aras

Comments