Ko rakiju večera, vodu doručkuje? Sve je to poznato: izašli ste, malo više popili, ludo se proveli i sledeće jutro proklinjali svaku kap alkohola. Da jutra ne bi teško padala i da u glavi ne bi svirala iritantna muzika ceo dan, odgovorite na izazov. Svako zna bar jedan način da se pobedi ova boljka, neki mnogo efikasniji od drugih. Mi vam nudimo deset saveta, malo manje poznatih, spremnih za ispobavanje. Uzdravlje!

Voćni sokovi

Voda – najdraže piće posle mnogih pića. Najčešće je pijemo tokom i posle ludovanja, nadajući da će smanjiti uticaj alkohola, ali grešimo. Da li ste znali da alkohol snižava nivo šećera i zbog toga je mamurluk još gori? Dakle, ako želite malo brži oporavak, popijte čašu voćnog soka. Glasamo za sok od jabuke ili brusnice, jer su najbolji za osetljiv stomak.

Gladni ste? Tunjevina je odgovor!

Ako vaš stomak može to da podnese, tunjevina je pravi saveznik u ovoj borbi. Testovi su pokazali da je tunjevina jedna od najboljih namirnica, jer brzo vraća izgubljene vitamine. Tako da, sasvim je sigurno da će vam tunjevina popraviti dan i podići raspoloženje.

Banane

Opšte je poznato da je voće dobro za naš organizam, ali kad se bori sa mamurlukom banane su bez premca! One su prepune kalijuma, koji se gubi tokom ispijanja alkoholnih pića, te pomažu da se prebrodi neobjašnjiv umor sledećeg dana. Nedostatak kalijuma može da izazove mučnine i grčeve, tako da jedna banana zaista može spasiti vaš svet.

116 Kako da pobedite mamurluk

Kraljica svih voća

Comments